Här kommer jag att redovisa lite funderingar och visa lite bilder från mina irrfärder i den blekingska myllan.

Välkommen vår!

Eftersom jag tog farväl av vintern i förra blogginlägget så var jag ju tvungen att välkomna våren i detta! Det blev med årets ejder- sjöfågelpremiär som detta skedde några timmar i morse. Inget vidare drag på ejdrarna men det kom i alla fall lite småflockar. Det är alltid lika spännande att stå ute på Uttorp med kameran beredd i mars-april eftersom man inte vet vad som ska dyka upp. Tyvärr inget spännande idag eller något riktigt bra morgonljus. Nu är i alla fall premiären avklarad så det är bara att se fram mot nästa besök.

Efter ejdrarna körde jag upp till Grangölen för att sätta upp två nya knipholkar. Kniporna var redan på plats i sjön och gömsleplatsen var inte alltför översvämmad så imorgon blir det till att placera ut gömslet igen. Våren är en hektisk och verkligen fantastisk tid för oss naturfotografer!


Några hundratal ejdrar passerade förbi på färd upp genom Östersjön.


Enstaka hägrar och storskarvar sågs också.


Liksom småskrakar och bläsgäss.


En yngre havsörn patrullerade förbi på inte alltför långt avstånd.

Det var allt för denna gången!

Tony Svensson//Naturfotogrupp Sydost

Inlagt 2020-03-05 15:44 | Läst 1196 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
En härlig bild den översta, nästan liljeforsaktig med sitt Antwerpenblåa och gudingarna och ådorna i kontrast. Det är kanske den här flocken jag tittar på om ett par veckor, vem vet. och lyssnar på allornas första sång på fjärden.
/Gunnar S
Trevligt! Ejdrarna gillar man ju extra mycket..
Hälsn!
Ejderbilden är strålande, men inget fel på de andra bilderna heller, hälsningar/ Björn
Hej och tack för kommentarer! Håller med om att de andra bilderna inte är mycket att hurra för. Tog med dem mest för att visa att det har börjat röra på sig. Även en praktejder passerade någon minut efter jag gett mig av fast förmodligen på icke fotohåll. Kompisen såg den fint i tubkikaren några km öster om Uttorp där flockarna kommer närmare när fåglarna passerar långt ut.
Kul att se det börjar hända lite. Härlig tid framöver nu för oss naturälskare och fotografer.
Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från Tonyeagle 2020-03-06 17:53
Ja! Söndag ser bra ut för tidigt vaknande! Kanske lite kallt men med vindar från rätt sektor. Kanske lossnar proppen här i Blekinge (önsketänkande kanske med tanke på datumet!!!. I morgon däremot blir det heldagsregn här så man får väl pula lite med bilder och texter framför datorn.
Hur som helst så är det nog nära nu. Var beredda!!!
Tack för kommentar!