Här kommer jag att redovisa lite funderingar och visa lite bilder från mina irrfärder i den blekingska myllan.

Vårkänning, men bakslag i sikte under påskveckan

Helgen har bjudit på lite vårkänning med svaga S- SV vindar här i östra Blekinges kusttrakter. Det har t.o.m. varit flera plusgrader från och till när inte dimman kylt ner termometern. Ejdersträcket har tack vare rätt vindar gått igång, om än blygsamt utan det där trycket som brukar vara i slutet av mars. Idag sjöng både bofink, sånglärkor och trädlärka och det lät nästan som det ska om än det fattades lite för att man ska kunna kalla det riktig vårsång.

Nu väntas det tyvärr ännu ett rejält bakslag i påskveckan då "Kalle Nordost" kommer med hårda vindar från fel håll och lite snöbyar som grädde på moset! Det blir att hoppas på att våren kommer i slutet på veckan efter påskveckan istället! Fy vad drygt det börjar bli, men det sägs ju att den som väntar på något gott...


Vissa av snösparvarna har börjat få sin sommardräkt och det är snart dags för dem att dra norrut.


Gässen har börjat muta in sina revir på strandängarna.


Ejder och andra änder har börjat sträcka längs blekingekusten.


Idag såg jag den första sädesärlan ute på udden. Ett riktigt fint vårtecken!

Inlagt 2018-03-25 17:01 | Läst 517 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Sädesärlan får vi nog vänta på ett tag till. Fina vårtecken från din breddgrad. Hos oss har gässen precis börjat anlända och jag fick en sånglärka på bild för ca en vecka sedan.
Hälsningar Lena
Sädesärlan är ju verkligen en av 'vårarterna'! Hit kommer den alltid under första eller andra veckan i april.. eller precis 'mellan' de två veckorna.. Det kommer hända mycket nu.. Fint med Ejdrarna också, de hör verkligen till kusten..
Hälsn!
Sädesärla! Härligt. Jag misstänker att de varma sydvindarna för ett och annat med sig, och det kan behöva fyllas på, för många av de första som kommer fortsätter snabbt norröver.
Fina bilder, snösparven fick jag i vinterdräkt, hade varit fint att hittade den i sommarkläder också. Sädesärlan såg jag också igår, så fast man inte tror det så närmar sig våren