Här kommer jag att redovisa lite funderingar och visa lite bilder från mina irrfärder i den blekingska myllan.

Vita hägrar och gröna monster

Båda helgens utflykter gick till Tromtö, ett av Blekinges många fina naturreservat. Gröna bokskogar, ekhagar med månghundraåriga träd, både döda och sådana som precis var på väg att slå ut, träsk och en stor våtmark var olika biotoper vi vandrade genom med kamerorna beredda. Det blev inte jättemycket fågel som jag nog räknade med men i alla fall lite och en hel del annat att vila ögonen på. Här kommer några bilder samt några bilder på sandjägarna hemma vid föräldrarnas grusväg där jag avslutade helgens fotoövningar. Bilder tagna med Olympus 300/4 + extender 1,4 utom sandjägarna och ekorren där jag hade plockat av extendern.


Kurre poserade villigt på nära håll.


Idag såg vi fem ägretthägrar vid våtmarken!


Utsnitt av bilden ovan. Lägg märke att den vänstra fågeln har mörk näbb och tillika röda "överben" (tibia), vilket de flesta könsmogna ägretthägrar får under häcktid .


Fälthararna For runt och jagade varandra och till och med brottades och boxades.


I skogen sjöng grönsångare (bilden), flugsnappare, rödstjärtar och en massa andra fåglar för fulla halsar.


Jag avslutade helgens fotoövningar med att fotografera dessa gröna små monster, som heter sandjägare, vid föräldrarnas grusväg där de jagade och åt upp andra småkryp.


Jason och Michael Meyers - Släng er i väggen! 

Det var allt för denna gången. Återkommer inom kort!

Tony Svensson/Naturfotogrupp Sydost

Inlagt 2022-05-15 17:56 | Läst 369 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det gröna monstret var fräckt, särskilt bilderna framifrån. Fint med ägretthägrarna, både såpass nära och att de är såpass många
Fem ägretter var inte illa men det är det gröna monstret som jag fastnar för i denna bildserie. Vilken läcker typ, illgrön med glänsande rosa ben.
Hälsningar Lena