Mycket resor, sport o natur, samt lite annat

Nära ögat

Vem tänker på att fota?

I kväll skulle vi grilla lax på vår gasolgrill av fabrikat Landman.

Inget konstigt med det, en grillning som så många gånger tidigare. Till laxen valde vi att råsteka potatis och lite morötter.

Maten var i princip klar. Grillen står på vår altan. Jag vänder mig om för att ta ett fat och lägg upp maten på. Då hör jag plötsligt hur det dånar från grillen.

När jag vänder mig om igen är hela grillen övertänd. Snabbt stänger jag av gasen, av princip vrider jag aldrig på kranen mer än ett halvt varv, glad var jag för det.

Men det fortsatte att brinna. Jag ropar på Maria att hämta handeldsläckaren. Jag plockar snabbt bort maten men det fortsätter att brinna. När hon kommer med släckaren efter några sekunder brinner det fortfarande. Efter en kort stund beslutar jag mig för att blåsa pulver på grillen. Elden slocknar så klart, altanen blir vit. Men hellre en vit än en svart altan eller inget hus alls.

Men vem tänker i detta läge på att hämta D3'an och ta lite bilder??? Annars hade det ju kunnat bli fina bilder på en begynnande husbrand.

Efter att allt är under kontroll tar jag ändå en bild med mobilen.

Efteråt när jag kontrollerar grillen hittar jag inga fel på din, mer än att den är vit.

Frågan är om man nu vågar använda gasolgrill igen. Men aldrig att jag kommer att grilla utan att ha en handeldsläckare innom räckhåll.

Altanen fick städas, maten fick ta ett varv i mikron.

I morgon blir det ett samtal till Landman. 

Slutet gott men inte maten som blev mikrad.

 

Inlagt 2008-07-15 21:47 | Läst 1121 ggr. | Permalink
Shit vilken dramatik.
Tur att det gick som det gick.
Saknar dock en bild.. :-)
/Daniel
Instämmer med föregående talare, en bild hade varit intressant att se...
Å jag som precis skaffade ny gasol...
Vilken upplevelse ni fick! Bevis på att man ALLTID ska ha grill under uppsikt. spelar ingen roll om det är el, gasol eller kol verkar det som.
Här i Hansta är det förbjudet med gasolgrill på balkongerna. Kanske liga bra det.... //Christer
Tack för era kommentarer. Som jag skrev, vem tänkte på att ta en bild. Men jag har en bild på grillen efteråt. Ligger ute nu.
Ett tips till alla, ha en släckare till hands.
Christer