En fotograferande sjömans ord och bilder.

Sommarmat

Gårdagens sommarsöndagsmiddag med ruccola, persilja,mynta, libbsticka, vårlök, rosmarin, koriander och chili från egen odling, god olivolja från Olja & Oliv i Stockholm, potatissallad, serranoskinka, chorizo, salchichón, tomat och rosésallad från Konsum i Leksand.

Smörgåsarna med tubost är en nödlösning. Jag äter inte ofta hemma sommartid, så en riktig ost skulle bara stå och bli förstörd.

Är jag förresten den enda i landet som tycker om att äta rosésallad så här?
Överallt läser man att den ska blandas med andra sorter. Jag tycker att den är god utan att blandas. Besk men god! Dessutom står den sig i kylen nästan hur länge som helst.

Hm... Den fotografiska kvalitén på det här inlägget var väldigt tveksam. Snabbskott med kompaktkamera. Men maten var god!

Inlagt 2014-07-21 11:29 | Läst 1896 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det såg verkligen mumma ut! =)
Ha det gott!
Svar från Mashavet 2014-07-21 19:34
Det var mumma.
Sommarmaten som kommer från egen odling smakar ju extra bra och du har fått ihop en fräsch tallrik som ser mycket aptitlig ut. Om du dessutom inte äter hemma så ofta så är väl det här ännu mer imponerande.
Hälsningar Lena
Svar från Mashavet 2014-07-21 19:36
Det är bara sommartid som jag är så här matlat. Då jobbar jag som intensivast och äter på jobbet, utom söndagsmiddagen.