En fotograferande sjömans ord och bilder.

Oförstående närstående

Antar att jag inte är ensam om problemet... ett totalt oförstående från närstående när man anser sig behöva lite uppgradering i utrustningen.

Jag köpte nyligen ett fast, ljusstarkt ojektiv. Tyckte jag kände att jag behövde ett sånt. Jag har äntligen insett nackdelarna med de billiga zoomobjektiv som finns i kameraväskan sen tidigare.
- "Du bara köper och köper. Vad ska du med det där till, du har ju flera stycken såna..?" Jag försöker förklara skillnaden mellan de objektiv jag har sen tidigare och det nyinköpta. Går inte. Inte för att människan är extremt dum, utan för att viljan att förstå inte finns. En kamera är en kamera. Punkt! (Kamera och objektiv är ungefär samma sak enligt hennes sätt att se på saken.) Möjligen kan kameror indelas i digitala och "såna där gamla som tog riktiga bilder".

Nu vill jag uppgradera från från instegskameran jag har haft i flera år till en lite mer avancerad. En Pentax K-5 ska alltså beställas. Jag fick se att det finns en silverfärgad variant av den. Läckert, vill ha! Men... om jag nu har en svart K200D och beställer en silverfärgad K-5. Det blir ju väldigt uppebart att jag har köpt en ny kamera. Lite onödigt. Fast å andra sidan, om hon ändå upptäcker att jag har köpt en ny kamera är det nog lättare att få henne att inse behovet av en silvrig när jag redan har en svart. Två svarta kameror måste ju vara ett säkert tecken på att man är en shoppaholic i hennes väld. Hm...? Problemet löste sig genom att jag inte hittar någon silverfärgad att beställa.
Ska alltså beställa en svart. Snart... i morgon... eller på söndag...

Inlagt 2011-06-17 21:02 | Läst 1711 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag inser att jag varit lyckligt lottad. Först uppvuxen med en förstående hobbyfotograf som pappa och som vuxen har jag kunnat köpa mina fotoprylar med pengar som jag tjänat in på foto.
Sitter själv med en K10D och suktar nu efter en K-5. Nästan att jag önskar att slutaren ger sig, eller nå't... Två hus är ju inte så lätt att motivera nuförtiden. Förr kunde man ju ha ett för s/v- och ett för diafilm.