En fotograferande sjömans ord och bilder.

Aggressiv P (Svensson är en dum jävel II)

Min bil är den mörkröda Buicken. Utanför bild 25 m till höger står en vit Audi, bredvid kameran en röd Toyota. I övrigt är hela parkeringen tom, ca 15 - 20 lediga platser.

Vad gör då fårskallen som kommer i den röda Volvon? Självklart parkerar så nära min bil som möjligt, klämmer upp dörren och steppar sidledes därifrån. Att gå normalt finns det inte plats till. Jag såg hela manövern, men stod så till att jag inte kunde avvärja attacken. Den klarade sig faktiskt den här gången, konstigt nog, annars hade det absolut blivit polisanmälan för skadegörelse. Jag är rädd om min bil och vill absolut inte ha några parkeringsskador på en sällsynt bil i mycket fint skick.

Men varför, varför beter sig folk så fullkomligt idiotsiskt? Det här inte enda gången det har hänt, det är märkligt nog väldigt vanligt att parkera nära på detta vis fast hela parkeringen i övrigt är tom.

En annan vanlig variant är att jag och arbetskamraten parkerar med en tom ruta mellan för att ha plats att lyfta ur och i grejor. Hela parkeringen i övrigt tom. Då parkerar självklart Svensson  mellan oss och kravlar sig ut. Fårskalle!

Ett litet tips förresten: Parkera aldrig bredvid bilar med bilbarnstol om du är rädd om din bil. Smäller inte en ungen upp dörren så gör föräldern det!

Inlagt 2011-07-10 13:48 | Läst 2312 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jadu Erik där står vetanskapen frågandes =O)

Jag har funderat på det många gånger med.
Är ägare av en Mercury Cougar-70 och jag har testat allt som går och likt förbenat så har man en som parkerat så man inte kommer in i sin egen bil.

Kan vara så att dom som inte äger en cool bil vill vara coola och parka brevid ?

Jag tror att denna fråga kan ältas i oändlighet.

Ha en bra sommar / Tommy
Å hur bekant känns inte detta då och tyvär som Tommy B skriver det kan ältas i evigheter :O( Är själv ägare av en gammel bil en Kadett 68a som oxå fått sina små törnar men det värsta jag vart med om var när en man kom i en lite dyrare Mersedes o slog upp dörren i min bakskärm och då jag fortfarande satt kvar i bilen så frågade jag vad han pysslade med o om det där verkligen var nödvändigt och fick till svar Vadå!! det där gör väl inget det e ju ändå en gammal bil och kan väl säga som så att det kom ett xxx antal mindre valda ord som inte är direkt lämpade å skriva . Men vad har det för betydelse om det är en gammal bil el en ny bil man gör bara inte så . Nu så spelar det väl inte så stor roll då det redan var en skada på bilen på just den bakskärmen som fanns där när jag köpte bilen . Men vilket resonemang undra om han skulle göra så om det stog en 50 tals Ferrari brevid honom ? Nää skulle nog inte tro det men så var det ju bara en gammal Opel
Hehe, det här är också mitt favorithatobjekt så då får jag nog skriva ett svar också. :-)

Jajamän, har upplevt det många gånger själv ... jag formligen hatar parkeringsskador - och framförallt folk som inte står för vad dom gör utan kör därifrån utan att ta ansvar för kostnaderna dom orsakar - så jag brukar parkera längst bort i ena hörnet av parkeringen vid stormarknader och ta en promenad till entrén. Rätt ofta så står det en bil på rutan bredvid min när jag kommer tillbaka, trots att det finns hundratals lediga rutor runtomkring. (Vad är det för något ???)

Kanske folk inte klarar att pricka parkeringsplatsen om dom inte får en bil bredvid som riktmärke? Eller är man så mycket flockdjur att det känns för ensamt om det är tomt runt bilen?

Och vad gäller barnstolar ... undvik för sjutton att parkera bredvid en Volvo kombi med barnstolar om du är rädd om lacken, det blir både bucklor och repor när ungarna kastar upp dörren och snubblar ut ur bilen eller föräldrarna jonglerar med ungar och matkassar.

Bästa platsen på din bild är för övrigt den längst till höger, gärna med högra hjulparet en bit ut på det randiga fältet, så blir det extra luft mot nästa bil.
När vi ändå är inne på p-eländet; kan man inte fickparkera ska man inte köra bil i stan. Finns det två parkeringsfickor utmed trottoaren mellan två andra bilar kan man ge sig attan på att någon tar upp båda platserna och lämnar två meter framåt och bakåt. Grrr...!
Fler med samma erfarenhet tydligen. Jag är inte förvånad.

Vad gör man åt det?
Fotograferar som bevis om man hittar skador?
Flyttar fårskallens bil med gaffeltruck?

Tyvärr tror jag inte att man kan polisanmäla någon för aggressiv parkering.
Jag har kört välskötta USA-bilar i 25 år och kan instämma till 100%. Ett par gånger har jag fått STORA skador som kostat mig mycket tid och jobba att åtgärda. Trots att jag parkerar så att ingen skall behöva ställa sin bil nära min. OM jag skulle sett den person som skadat min bil (bucklor, repor, knäckta lister etc), ja då hade det säkert slutat i en polisanmälan mot mig...