En fotograferande sjömans ord och bilder.

Hacke matar barn

För några dagar sen fick jag se Hacke mata sitt barn utanför mitt köksfönster.
Jag har ett rör med jordnötter åt fåglarna hela året, och en av de arter som uppskattar det mest är hackspettarna. Mamma hackspett hämtade en jordnöt i taget och gav ungen. Helt lugnt utan att skrämmas av mig innanför fönstret bara en meter från dem. Jag hade nog kunnat få många fina foton, men tyvärr blev det dags att skynda iväg till jobbet.

Den tomma behållaren för talgbollar beror inte på att jag är lat eller snål. Fyller jag den sommartid kommer kajorna i gryningen och käkar upp alla tre talgbollarna på en kvart medan de skränar så både jag och grannarna vaknar.

Inlagt 2017-07-05 13:35 | Läst 6818 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mysigt att få ta del av. Det ser riktigt ömsint ut när hon matar den rätt storvuxna ungen. Synd att de sitter vid den tomma mataren för det tar så mycket uppmärksamhet.
Hälsningar Lena
Svar från Mashavet 2017-07-05 17:38
Tackar!
Jo, mataren stör. Jag skulle väl ha tagit bort den, men den spretiga torra hägg eller vad det var är ändå så ful. Jag har lekt med tanken att bygga ett litet minilandskap på stolpar i rätt höjd utanför fönstret, dels för fågelfotografering, dels för att försvåra för katten att ta ätande fåglar.