Från Mashavet och andra vatten

En fotograferande sjömans ord och bilder.

Jaha, nu ska en bloggpionjär börja blogga också...

Redan 2001 började jag blogga, men ordet blogg var inte uppfunnet då. Jag kallade det att skriva loggbok på nätet.

Jag skrev loggbok från mitt jobb till sjöss. Från början för släkt och vänner, men jag började få uppskattande mail från för mig helt okända människor som tyckte om att läsa om hur det var att jobba till sjöss. Det inspirerade mig till att försöka göra min loggbok ännu bättre. Jag gick iland i Kalmar och köpte min första digitalkamera, en Konica Minolta. 3,1 megapixlar om jag minns rätt. Jag hade inget egentligt intresse av foto alls då, utan det var bara för att göra loggboken lite bättre.

Några år senare när ordet blogg inte bara var uppfunnet utan dessutom lite av ett modeord lyckades jag registrera www.minloggbok.se Blev så förvånad när jag upptäckte att det var ledig så jag klickade på "Registrera" i ren häpnad. Nu hade också fotograferandet blivit ett intresse i sig, inte bara ett komplement till skrivandet. Jag köpte superzoomkamera, en Konica Minolta igen.

Jag gick vidare med systemkamera. Nu hade Konica Minolta försvunnit upp i Sony, och Sony var något jag vägrade befatta mig med efter alla skandaler om rootkits och annat skit som de installerade i folks datorer, så det gällde att hitta ett nytt favoritmärke. Pentax hade vattensäkra kameror, skakreducering i huset och krånglade inte med märkliga minneskort, så Pentax blev det. En K200D, som kompletterades med en W20, alltid redo i fickan.

Fickkameran har numera bytts mot en Pentax W90, systemaren har kompletterats med många fler objektiv och jag börjar känna mig som en tillräckligt duktig fotograf för att kunna dra nytta av en lite mer avancerad kamera. En K-5 ligger bra till.
Min Loggbok har ökat allt mer i popularitet och numera brukar jag ha mellan  1000 och 1500 besök varje gång jag lägger ut något nytt

...och nu ska jag alltså dessutom börja blogga lite om mitt fotograferande!

Mashavet då, var kommer det in undrar nog vän av ordning.
Jo, jag aldrig jobbat till sjöss "på riktigt" hela året, utan M/S Gustaf Wasa på Siljan har hela tiden varit mitt huvudsakliga jobb, om än säsongsjobb.  22 säsonger har jag varit med, de senaste 10 som skeppare. Jag skriver inget i Min Loggbok från Siljan. Några rader på Gustaf Wasas facebooksida ibland bara. Däremot fotograferar jag ofta och mycket.

Postat 2011-06-15 20:45 | Läst 2193 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 72 73