En fotograferande sjömans ord och bilder.

Stolpar och trådar - ta bort eller lämna?

Ja, vad tycker ni?
Här nedan lite hur jag tänker just för detta motiv.


Här upplever jag trådarna som störande. Borde klonas bort.


Här har jag en stolpe med. Nu finns en anledning för trådarna att vara där. De passar in i bilden och ska inte tas bort.


Här fick jag med en stolpe till, och den närmaste har hamnat rätt störande mitt i bilden. Här skulle jag nog hellre slippa trådar och stolpar, men de blir nog svåra att klona bort så att det blir bra. Bättre då att komponera om fotot redan under fotograferingen.

Ibland saknar jag faktiskt de gamla trästolparna med stora mängder telefontrådar som förr gick längs med vägarna. De som var aktiva fotografer då upplevde dem säkert som väldigt störande, men nu är de så sällsynta att jag kan tänka mig dem som ett eget motiv.
Fotot nedan är från Istanbul.

Inlagt 2013-07-08 13:49 | Läst 1615 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
I det här fallet ger ju stolpar och trådar dessutom en viktig information, att det går en järnväg (antar jag) mellan ängen och husen. Sedan är jag ganska konservativ till att plocka bort och lägga till saker i bildytan. Jag tycker det är en del av fotografin att någotsånär visa vad man faktiskt fotograferade och en del av utmaningen att hitta utsnitt av verkligheten som blir som man vill ha dem. :)
Svar från Mashavet 2013-07-08 19:53
Det går en järnväg där, men eftersom inte den syns utan trådarna anser inte jag att det är särskilt viktig information. I övrigt kan jag bara hålla med.
Bild 2 är bäst av de tre övre. Stolpen behövs för att trådarna skall hänga i något. Bilden från Istanbul var riktigt kul!
Hälsningar
Bjarne
Svar från Mashavet 2013-07-10 17:17
Vi är helt överens.