Har lågan slocknat

eller har kreativiteten försvunnit som en avlöning?  Lugn bara lugn, det är inte farligt, det är bara sinnena som är övermätta och precis som med mycket annat så är det lätt att bli övermätt idag, med tanke på allt vi matas med.

Vad kan öppna kreativiteten, jo, just långtråkigheten, den kan vara en ingång till ett kreativt land, att ha tråkigt kan innebära att det av sig själv skapas något nytt utan att man behöver anstränga sig.

En dansk konstnär ordinerar sig själv fyra dagar i sängen för att få fram nya ideer.

En annan dansk bildkonstnär och fotograf Annikki Lundén säger att hon haft sina mest kreativa ögonblick i situationer där hon blivit tvungen att vänta - till exempel på en flygplats. Det är bra att ha tråkigt och bli " mentalt utsvulten", för är man övermätt är sinnena inte lika sökande för de har fått sina behov tillgodosedda. 

Så, att ha tråkigt kan vara en utmärkt väg in i kreativiteten.

Eller kanske ska du ordinera dig själv fyra dagar i sängen eller  varför  inte  ta en risk och vara  beredd på att göra fel, för det är en del av processen till att bli kreativ.

                                                        Vilande kossa på Spraglehall

 

Läst ur - Gitte Jörgensens bok "Pippi Power"

 

Inlagt 2011-03-15 12:25 | Läst 2008 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
I gamla tider ansåg filosoferna att verklig kreativitet normalt föregicks av ett tillstånd av melankoli.

Kossan är en verklig höjdare, den väcker sentimentala barndomsminnen :-)
Svar från Pia-kristina 2011-03-16 02:33
Ja, se där, melankoli är kanske början på en kreativ tid, kul att du gillar kossan, jag själv gillar verkligen kossor och får också en del bardomsminnen när jag ser dessa vackra kreatur.