that is the question, or actually not... en södagsknäppares bilder och tankar härifrån och därifrån.

Dagens värv

Eller egentligen gårdagens (filmen skulle ju också framkallas). Sonen är på permission från armén och då passade ja naturligtvis på att utnyttja lite gratis arbetskraft. Platsen är mitt barndomshem som blev tomt för ett drygt halvår sedan då min pappa somnade in efter en kamp mot cancer. Han bodde där enda till slutet bortsett från den sista månaden som han vistades på sjukhus. Nu står som sagt huset tomt och kräver en del underhåll. Vet inte riktigt vad jag skall göra med det, finns en hel del minnen och känslor...

Men igår var en omkullblåst bjök på agendan och den nu har den "värmt första gången", följande blir väl nån gång i vinter.

Kameran var en Olympus XA-3. En liten kompakt kamera som ryms i vilken ficka som helst och aldrig sviker. Jag gillar den skarpt och den följer ofta med om jag inte kan / vill släpa på nåt större. Filmen är Fomapan 100 exponerad enligt ISO 100. Framkallad i HC110 1:63 10 min i 20 grader. Negativet scannat med Epson V700.

Trevlig fortsättning på lördagkvällen.

Inlagt 2021-04-17 19:45 | Läst 1022 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vedarbete är det bästa jag vet! Speciellt i vårsolen. Beundrar er som har en analog uthållighet!
- hawk
Svar från sodeto 2021-04-18 09:14
Du har så rätt så, vedarbete är bra både för kropp och själ, jobbigt men på samma gång avkopplande. För mej är det samma sak med analogfotograferande, det har en lugnande effekt, inte samma krav på att prestera omedelbart och mycket som det ofta handlar om i det digitala.

Tommy S.
En bild som rymmer en berättelse med mannen som arbetar, vedhögen och huset som ska värmas.
Den gillar jag.
Ska nog också använda 100- film i sommar
Ha det gott
Jerry
Svar från sodeto 2021-04-18 09:15
Tack för din kommentar. Det blir i allmänhet för lite vardagsdokumentation, men försöker bli bättre på det.

Tommy S.