tankar i färger och ljus

Hälsopromenad och makrofunderingar

Under rehabiliteringen var jag tvungen till vardagliga hälsopromenader. Det tog emot då jag var trött efter behandlingar och orkade inte mycket, men eftersom jag redan då var fotoberoende tog jag min Olympus och på så sätt var det mest makropromenad med insats för hälsan.

Makro var det jag gillade mest, just därför att det verkade lättast… mer tillgängligt och jag behövde inte släpa med mig så mycket…

Allt ändrades med tiden och jag tycker mycket om att fotografera och nu vid hälsopromenader är det inte bara makroobjektiv som släpas med.  

Just nu ser jag att de behövs fler promenader för att bli av med det som kallas corona kilon och årets heta kilon då det stönades lite för mycket med glass…

Tack och lov vindarna vid kusten är tillbaka, även om det fläktar från söder alldeles för ofta. Det svalkar och kvällarna är nästan magiskt vackra. Inte alltid så bra fotomässigt kanske, men jag kan röra på mig och njuta av sommaren. Äntligen.

Igår fick vi även lite sommarregn som var ljuvligt, spolade allt damm och regndroppar förvandlade trädgården till glittrande paradis. Makro skruvades på och det hamnade en och annan fjäril i fokus, några blommor och bi och på kvällen blev det tur till Morups Tånge… Det var ett tag sen jag var där… Det blev inte många bilder därifrån, men en lång promenad vid havet och nästan tio tusen hälsosteg…

Skulle ta några makrobilder på det vackra blåa martorn men vid den tiden var de flesta blommor ett minne blott… dessutom årets värme var inte så vänlig även för växter som gillar torra miljöer… Det blir ett annat år och en annan gång…

Inlagt 2021-07-25 10:49 | Läst 1347 ggr. | Permalink
Härligt vackra sommarbilder! Skönt att höra att du är på bättringsvägen, hälsningar/ Björn
Svar från Halina Strandskatan 2021-07-28 08:20
Tusen tack Björn för dina ord :-) Det går upp och ner i denna värmen...
Men jag ska försöka att inte bli en gnällspik.
Hälsningar Halina
Jo man får tänka så att det man inte fotograferar i år kan man fotografera ett annat år, man behöver inte ha så bråttom. Har bara varit vid Morups Tånge en gång, men det var en riktigt vacker dag i fint väder, det var vid den bukten som vänder söderut men den kanske heter samma som den västliga platsen? Ja man fick lite extra Coronakilo, vi hade glass eller liknade till presskonferenserna och i starten var det många konferenser :). Ja makro är kul, fin närbild på citronfjärilen. Den första var fin också, även fyren mm :)
Svar från Halina Strandskatan 2021-07-28 08:28
Tusen tack Peter för din fina kommentar :-)
Ja, denna sommar är inte så hälsosam för mig, men det är bara att ta sig i kragen och trampa bort alla dessa Coronakilo och andra deppiga stunder ;-) Snart är det augusti, min favorit månad och jag verkligen hoppas på mer människovänliga temperaturer och lufttryck.
Hälsningar från molnigt Halland
Härligt somriga bilder. Det finns mycket att hämta makrovärlden. Morup är alltid trevligt.

Hälsningar Jörgen
Svar från Halina Strandskatan 2021-07-28 08:31
Tack så mycket Jörgen :-)
Ja det är mycket trevligt vid "var" kust... söder om och norr om... Längtar bara till mer fotovänliga temperaturer.
Hälsningar Halina
TheInvisibleJackal 2021-07-28 09:33
Det kan jag hålla med om. Som det är nu gör man inte många knop med kameran i näven. Hjärnan tycks också ha gått i dvala. /Jörgen
Promenader över lag i naturen/ sjö/hav är uppfriskande och gör mycket gott för själen.
Skönt att du är ute å trampar på med havets vindar :)

Mycket fina bilder från din Olympus, de tre sista bilderna blev mina favoriter. Det ser mycket vackert ut där, fin serie Halina :-)
Svar från Halina Strandskatan 2021-07-28 08:33
Tack så mycket Joakim :-)
Ja, det öppna landskapet vid havet är vackert.
Hälsningar Halina
Morups tånge och glommen är två av många favoriter i Halland. De sista bilderna är fina
Coronakilon ska promeneras bort. Har börjat och avverkat några toppturer i fjällen i en vecka :)
Precis kommit hem å ska tvätta ..det blir en del
Svar från Halina Strandskatan 2021-07-28 08:36
Tusen tack Ninni för dina ord :-)
Ja, det blir mycket promenader verkar det som... om jag ser på vågen... hahaha
Jag skulle behöva klättra lite på fjällen.
Ha det så fint
Halina
Det är så fint vid havet. Mycket fina makrobilder och jag tycker tistlarna är jättefina också. Sista bilden är mycket lyckat med solen som tittar fram bakom fyren. Lycka till med fortsatta hälsopromenader!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Halina Strandskatan 2021-08-04 07:44
Tusen tack Bjarne för dina fina ord :-) Kul att du gillade bilden på fyren. Det var inte det bästa väder/ljus för fotografering, men det är som det är ibland.
Hälsningar Halina
Hälsopromenader är alltid nyttiga och fotointresset är också hälsosamt. Kombinerar man dessa, så blir resultatet många sköna bilder att njuta av. Dessutom mår man bra av naturens läkande kraft. Och när man mår bra, blir bilderna också bra. Motiven finns överallt, glädjen att upptäcka dom är som en medicin för kropp och själ.

Härliga bilder och intressant text att ta del av i din blogg.
Svar från Halina Strandskatan 2021-08-08 10:09
Tack så mycket Per Erik för dina fina ord :-) Det är sant, naturen har en fantastiskt läkande kraft.