tankar i färger och ljus

för tidigt...

Utanför fönstret dansar snöflingor med regn och skapar obehaglig slask på marken. Det blir halka. Kallt, mörk och ruggigt.

Jag älskar vinter och vid den tiden på året skulle jag önska mig bara mer snö, men i år blev det annorlunda. Det måste vara den hemska förkylningen, hosta och snörvlande som gjorde mig ”knäpp i mössan”, jag längtar starkt till våren! Redan! Till sippor, videkottar, fåglar och solen… till att stoppa händerna i jorden igen…

Det är söndag förmiddag när jag skriver. Jag måste tända en lampa för att urskilja bokstäver på tangentbordet… Deppigt.

Tar fram minneskort med vårbilder. Det känns fel, eller kanske inte… Jag blir lite gladare av att minnas fina stunder, färger, ljus… som jag blev när jag läste Peters underbara årskrönika, särskilt de första delarna ;-)

Så lite färger och ljusglimtar fångade i fjol.

Inlagt 2022-01-09 11:53 | Läst 798 ggr. | Permalink
Vackert, särskilt den sista. Det är ju inte mycket vackert man kan fånga nu i snöblandat regn och blåst. Men hade varit lite snö och rimfrost hade det ju kunnat vara något. Nä det är helt OK för mig att hoppa fram till 1 april nu
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-12 17:06
Tusen tack Peter :-) Ja, just nu är det trist värdemässigt, hoppas att det händer något annars blir det jättesvårt.
Hälsningar Halina
Superhärliga vårbilder Halina! Det kan kännas deppigt så här års, men så kommer det några fina dagar igen. Vips så är det vår. Gillar särskilt första och sista bilden här.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-12 17:08
Tack så mycket Bjarne :-) Man får hoppas att det kommer snart lite sol. Med ljuset blir allt lite lättare...
Hälsningar Halina
Dina makrobilder är alltid häpnadsväckande vackra och de piggar verkligen upp. Vi har visserligen snö nu men lite vår kan man väl få drömma om.
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-12 17:10
Tusen tack Lena :-) Här är det hopplös regnig just nu. Man får drömma och hitta på lite...
Hälsningar Halina
Oj så fint med våren! Härliga, ljusa, skira vårbilder som gör det lätt att drömma sig dit! Hälsningar/ Björn
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-12 17:12
Tack så mycket Björn :-) Inbillar mig att lite vårkänslor i bilderna kan pigga upp en...
Hälsningar Halina
Alltid lika njutbart att se dina härliga makrobilder, som är mycket fina. Själv hoppas jag på mer vinter, när vi ännu inte kommit till mitten av januari. Men inget är som det ska nu för tiden, vädret känns helt uppåt väggarna tokigt. Plusgrader i den annars så säkra vintermånaden, nej det gillar jag inte. Snart tittar väl snödropparna fram, apropå din fina bild på dom. Fina bilder allihopa, snyggt fotat Halina.
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-12 17:14
Tack så mycket Per Erik :-) Det har du rätt i, ingenting verkar som det ska just nu. För varmt, för regnigt och för deppigt... vi får härda ut eländet ;-)
Hälsningar Halina