tankar i färger och ljus

en bit i februari

Redan en tredje del av månaden har passerat... ojoj vad tiden försvinner snabbt!

Att inte hamna i alltför blått tillstånd försöker jag hitta lite färger på andra sätt. Hälsan tillåter inte några större fotoaktiviteter och just nu är även en kort promenad  krävande. Det blev mycket måleri istället. Peter inspirerade mig att "kämpa" med norrsken och jag vågar visa mina försök... utöver detta var det mycket olika blommor.

Olympus var med mig ute, men det gick inte att skapa något vettigt. Så bilderna är från tidigare tillfällen och vittnar om min starka längtan till våren... till värmen... Jag hoppas också att jag snart får adekvat behandling och det blir möjligt att ta fotorundor vid havet, ja, fotografera och promenera överhuvudtaget...

Tusen tack för era värmande ord och fina kommentarer på bloggen. Svaren kommer sakta men säkert :-)...

Inlagt 2022-02-11 11:34 | Läst 679 ggr. | Permalink
Så fint av både det ena och det andra. Du måste ha det väldigt varmt i något hörne för våra krokus har inte öppnat sig än och vintergäcken är på gränsen att öppna sig. Vackra målningar, du har lyckats mycket bättre med norrskenet, då för väl skicka in den till tävlingen nu :). Vacker den näst sista med blommorna där du fått in ett ansikte också. Du ligger i en helt annan division än mina verk, känns jag har ungefär dagis :)
Svar från Halina Strandskatan 2022-02-12 08:43
Tusen tack Peter för dina rader :-) Hahaha, jag har inte så bra tankar om tävlingarna ;-)
Det blev bara några soliga stunder som orsakade mycket rörelse under jorden, även tulpaner tittar upp. Tänk så mycket vårtecken och jag kan inte vara ute så mycket som jag vill...
Alla börjar på dagis, det går över, måla på så det blöder och då får du se! Akvarell hjälpte mig att släppa prestationsångest och annat dumt... jag kladdar och njuter av färger och former... Man kan inte rätta till i PS, men man tar ny ark och börjar om, nästan meditativt ;-)
Ha en underbar helg
Halina
Väldigt fina bilder o målningar!!

Krya på dig!

Daniel
Svar från Halina Strandskatan 2022-02-12 08:32
Tack så hjärtligt mycket Daniel :-)
Hälsningar Halina
Din första bild med blåsipporna fick mej att haja till. De kan väl inte vara framme ens i Skåne? Nej, tack och lov inte inser jag, men fina är det lika fullt. Dina akvareller är fina och jag tycker du fått till granarna med snö alldeles förträffligt på t ex andra bilden och ansiktet på femte bilden (näst sista) får mej att häpna. När jag bläddrar och tittar blir den bilden min favorit bland dina akvareller, utan tvekan.
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2022-02-12 08:50
Tack så mycket Lena :-) Nej, bilderna är från gömmor, men jag kollade igår hur är det på "sippefronten" i närheten och vet du vad? Jag såg stora knoppar! Det saknas bara lite värme och de är framme!
Det är roligt att måla sådana abstrakta ansikten och fantisera om sagor...
Ha det underbart, snart är det vår på riktigt!
Varmaste kram Halina
Rasande vackert, målningen med granen..
HaD/Gunte..
Svar från Halina Strandskatan 2022-02-12 09:44
Tackar ödmjukast Gunte :-)
Hälsningar Halina