tankar i färger och ljus

Motstridiga känslor och funderingar på stranden

Mellan dimmorna var det lite sol och även vindstilla några stunder. När det inte blåser för kalla vindar kan jag promenera på min favorit strand, Haverdalsstranden. Just nu är det underbart att vistas där. Nästan öde, enstaka människor på jogging tur och några som rastar hundar. Några pensionärer på en kort promenad. Som mest kanske tio personer på den vackra långa stranden. Ibland tror jag att det borde vara mycket mer folk, mer yngre i alla fall. Men de föredrar kanske gym eller andra aktiviteter…Dessutom jobbar de vid den tiden jag vandrar där.  ”Släpar” Olympus med mig och är glad idag att jag bytte hus till spegellöst och betydligt lättare.

Men det går trögt med fotografering. Som kreativiteten fortfarande är fryst eller rostig. Om jag ändå tar upp kameran blir bilderna inte så intressanta som jag tänkte mig och det är ganska frustrerande. Har jag för höga krav på mig eller är jag bara usel som fotograf?

Jag lärde mig för länge sen att man ska hålla käften om man har ingenting att säga, så om det finns ingenting i bilden då är det bara låta bli att publicera…

Samtidigt om man är för kritiskt blir det alldeles för mycket hämmande…

Jag gillar bloggen här och gillar att byta tankar och bilder med er och hoppas att om jag blir för gnällig då skriver ni det ;-)

Några bilder från senaste promenader, tagna vid olika tillfällen.

 

Inlagt 2023-03-05 12:26 | Läst 541 ggr. | Permalink
Precis lite just det tycks cirkulerar emellanåt till viss del. Det har iaf hämmat min kreativitets lust. Istället för att växa krymper jag i sånt.
Så tydligt när det lät " helt ointressanta bloggar klickar man bara förbi" och så kanske man visst lagt ner tid på få till blogg.

Fina strandbilder
/N
Svar från Halina Strandskatan 2023-03-06 10:58
Tusen tack Nini för dina ord :-) Ja, det är svårt att försöka ignorera det som är så orättvist, dessutom vi ser på saker och ting olika... det som är intressant för en kan vara helt ointressant för en annan och det betyder inte att något är dåligt... Jag gillar att blogga här och som du lägger mycket tid på att jobba med bilder och texter. Det kan ta timmar eller dagar innan jag trycker på publicera knappen... Jag vill att du stannar.... Dina bilder och blogg är vackra och inspirerande för många, inte bara för mig :-)
Hälsningar Halina
niniz 2023-03-06 11:49
Jag ser det inte som "orättvist" utan mer som ointressant och då får jag ibland olust. Klart många individer har olika tycke och smak men att då få kommentar kan leda till tankar hos mig .. liksom ingen kommentar inte blir konstruktivt.
Problemet är nog att jag inte är bra på att skriva utan för det mesta vill låta bilden tala.. sedan när jag väl lägger ner tid på att skriva verkar det bli knas ändå.
Men ideer och så har jag.
Skönt med vår såg den på västkusten i förra veckan...här fick vi snö till redan 40 cm som ligger
Du ställer för höga krav - som dessutom inte är relevanta. Bilderna är bra och välkomponerade. Speciellt fastnar jag för första och sista bilden
Fortsätt bara - och Good Hunting!
Svar från Halina Strandskatan 2023-03-06 11:00
Tack så mycket Peter :-) Roligt att du gillar just bilderna med "mitt" vackra stenblock.
Hälsningar Halina
Underbara bilder från stränder där jag som barn tillbringade mina semestrar.
På Standgården inte långt därifrån.
Längtar ibland tillbaka till sandstränderna och lukten av tång!

Tröttnar aldrig på dina bilder!
Svar från Halina Strandskatan 2023-03-06 11:03
Tusen tack Lolla :-) Du får komma hit igen, efter stormarna ligger det myyycket tång på stränderna och jäser ;-)
Det är märkligt, men jag gillar den lukten med...
Hälsningar Halina
Tycker du är en av de mest kreativa här, det är nog så att de flesta tycker att det skulle vara mer kreativa, det tycker jag också jag borde. Fina bilder i fantastiskt ljus
Svar från Halina Strandskatan 2023-03-06 11:07
Haha Peter du är bara såååå snäll! Tusen tack! Jag gillar krångla till mig själv ibland när jag vill skapa något. Ibland lyckas man, ibland blir det pannkaka av det hela. Just nu känns det underbart när våren är på G...
Hälsningar Halina
Nummer 3 och 6 är något extra, tror de har det du söker, i vart fall tilltalar de mig med en abstrakt skönhet och enkelhet.
Visst kan jag tvivla - varför gör jag detta, finns det inget vettigare eller bättre? kan jag inte återgå till måla bilder istället?
I vart fall är det skönt att gå där och fundera, att ta några bilder under tiden kan inte skada.
Svar från Halina Strandskatan 2023-03-06 11:10
Tusen tack Stefan :-) Du har rätt i... dessutom allt behöver inte vara märkvärdigt och tvivel i alla slag är bevis att man har friska grå celler ;-)
Hälsningar Halina
Fina bilder i stämningsfulla guldtoner.
Svar från Halina Strandskatan 2023-03-06 11:12
Tack så mycket Per Erik :-) Fotolust och skapandet är tillbaka, dessutom våren knacka på dörren.
Hälsningar Halina
Dina bilder sticker alltid ut på ett speciellt och personligt sätt som jag gillar och jag tror att du ställer för höga krav på dej själv. Släpp kraven och tillåt dej att leka lite mer. Du har absolut förmågan.
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2023-03-06 11:16
Tack så mycket Lena :-) Du har rätt i att min värld kommer inte under om jag släpper lös lite... Jag är bara fegis och rädd för bedömning...
Hälsningar Halina
Du har verkligen inget att skämmas för. Toppenbilder! Jag brukar tänka "story telling" ofta och då funkar även de mindre bra bilderna man tar från en utflyk tex. Tycker inte alls du ska låta bli att publicera bilder du känner inte har något. Det är kul att blanda lite och de flesta som läser ser ju att du kan ta toppenbilder också så att säga.

MvH
Johnny
Svar från Halina Strandskatan 2023-03-06 11:23
Tusen tack Johnny :-) Just det "story telling"... det stämmer de flesta bilderna har något story och ibland blir det även riktigt "story" ... Upp och ner som med allt annat i livet :-)
Hälsningar Halina
Du visar fantastiskt många bra bilder här! Det är lätt att vara självkritisk, men jag har alltid tyckt att du har en fin känsla i dina bilder och är en bra fotograf. Att sätta upp för höga krav kan nog bli mer hämmande än utvecklande. Visst är det bra med mål, men foto är ju en hobby för de flesta av oss. Vi måste ge oss möjligheten att göra det för att det är kul och "leka" lite!

Mina favoriter här är första. Vackra moln, fint med klipporna och läckert vågmönster. Kalla toner men lite varma vid horisonten också. Även åutloppet mot havet. Härlig komposition och varma guldgula färger. En blid jag blir glad av!

Hälsningar, Bjarne
Svar från Halina Strandskatan 2023-03-09 09:02
Tack så mycket Bjarne :-) Det har du rätt i att alldeles för höga krav kan förpesta glädjen med fotandet... Det är hobby och det ska vara lekfullt och avkopplande. Och det är det... Jag skulle inte klarat alla mina livskriser, hälsokriser och andra motgångar utan foto och mina promenader med Olympus :-)
Hälsningar Halina