tankar i färger och ljus

att landa...

Väldigt sällan åker jag bort under sommarmånaderna. Tycker mycket om svensk sommar och föredrar vara hemma, men i år var det skönt att stänga av allt i en hel vecka i Andalusien. Var där på akvarellkurs i Garden of Lemons med Marianne Gross, en underbar dansk akvarellist och mycket bra kursledare. Kursprogrammet var varierande och det fanns mycket tid för annat också, vi besökte bland annat Alhambra och vandrade runt i fina Granada, samt det var mycket att njuta av runt gården vi bodde i.

Vädret kunde varit en aning bättre, jag menar det var liiite för varmt för mig, särskilt vid besöket i Alhambra då temperaturen stigit över trettio grader och svett bara rann som floder över kroppen...

En vecka gick snabbt. Måleri, vandringar och härligt sällskap med gudomlig mat. Det var skönt att glömma bort omvärlden, alla nyheter och annat. Växlade bara några ord på kvällarna med min man och var som i en bubbla, överlycklig! Bland citronträd och olivträd fick jag fotolust och livsglädje tillbaka. Samt kom hem med två kokböcker med fina recept på citroner och tomater!  (Henrik Vilain och Ingo Schauser driver Garden of Lemons och gav ut fyra kokböcker, bland annat Citroner och Tomater.)

Efter en sådan intensiv vecka hade jag svårt att landa... Det tog mig nästan hela veckan att samla mig tillbaka hahaha....

Igår tog jag en lååång sväng till havet, med Olympus!, och efter ca 8 tusen steg var jag hemma igen... borta bra men hemma bäst!

På bilderna "min" fina Haverdalsstrand och några akvareller.

och akvareller:

Inlagt 2023-09-17 11:09 | Läst 437 ggr. | Permalink
Mycket vackra bilder, du fick även med glöden i vattnet på en bild! Kan tänka mig det var en underbar vecka som ger kraft.
Svar från Halina Strandskatan 2023-09-17 12:07
Tusen tack Stefan :-) Det var verkligen en givande vecka.
Hälsningar Halina
Visst kan det kännas så när man kommer hem från en resa där man haft riktigt fina upplevelser. Det är alltid skönt att komma hem men det kan ta ett tag att "landa", det håller jag med om. Mycket fina vyer du visar. Andra bilden med speglingen i den mindre pölen och sandräfflorna blir jag extra förtjust i. Alltid kul att få se några av dina målade alster också. Du har oanade talanger att vidareutveckla. Snyggt!
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2023-09-19 13:51
Tusen tack Lena :-) Dina ord gör mig glad... olika talanger har vi alla, men inte alltid möjlighet att utveckla... Jag är så lycklig nu att jag hittade till akvarellmåleri och kan kombinera med fotande och annat. Det visade sig att även vardagliga matlagning fick lyft, tack vare resan... vi fick så gudomlig mat och så varierad att jag fick nypa mig vid bordet. Trodde att jag drömmer ;-)
Varmaste hälsningar
Halina
Så vackert både bilder och akvareller. På topp är 1, 4 och akvarell med träd. Spanien denna sommar är inte att leka med, det var väl uppe i över 40˚ i perioder, men håller man på med akvarell så är det väl bara att låta svetten droppar ner på pappret
Svar från Halina Strandskatan 2023-09-19 14:00
Tusen tack Peter :-) Det har du rätt i... Just där jag varit regnade det inte på flera månader och alla var glada när det på första dagen på kursen dundrade till och regnet spolade bort det dammiga. Sen var det igen runt 30 grader på termometern. Var nästan på väg att ställa in resan då värmen är farlig för mig, men det gick bra och jag tänker även att göra om det hela :-) Andalusien, gården och kursen var sååå givande och jag känner mig som en ny människa ;-)
Hälsningar Halina
Åh havet är vackert precis som dina foton!
Låter som en mycket skön vecka :)
Svar från Halina Strandskatan 2023-09-19 14:01
Tusen tack Joakim :-) Det var skön och oförglömlig vecka.
Hälsningar Halina
När jag började läsa tänkte jag att det inte såg ut som Andalusien, men förklaringen kom! Underbara bilder, både fotona och de mycket fina akvarellerna. Vilken konstnär du är! Bland fotona blir nummer två min favorit och bland akvarellerna den sista - fast de andra är jättefina också. Det som jag tror är ett olivträd är härligt också, och citronerna är ju Medelhavet så det smäller om det.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Halina Strandskatan 2023-09-19 14:05
Tusen tack Bjarne :-) Ja, några Andalusiebilder hade jag i förra inlägget. Glad att du gillar även mina akvareller. Den sista akvarelen har i verkligheten mer lyster och påminner om utsikten från mitt rum på Garden of Lemons ;-)
Hälsningar Halina