tankar i färger och ljus

God Jul!

Snart är det över, mörkret, jul och hela året. Allt börjar rinna ut i regnet. Året var händelserikt, men senaste veckorna i mörkret är alltid lite jobbiga, dessutom gillar jag inte jul... Uff, nu har jag sagt det... December är en månad fylld av mörka dagar och ibland är de svåra att uthärda.

Jag respekterar att många av er gläds av julens glitter, tomten och även religiöst budskap och önskar er en GOD JUL! En jul fylld av kärlek och drömmarnas uppfyllelse.

Själv förbered jag lite sysslor så jag blir upptagen och dagarna försvinner.

Vädret verkar vara som det brukar vid jultiden, regnigt och eländigt, men jag hoppas ändå på en eller två promenader med Olympus, så det blir något att skriva om snart. Vädret påverkar även katter, Maluszek är frustrerad och har överskottsenergi, Silky har svårt att anpassa sig med ny medlem i huset och Ruffino blev sjuk. Men hans prover visade sig bra och veterinären/tandläkaren  tar hand om hans hälsoproblem direkt efter helgerna. Vi hoppas att han blir bättre. Han är gammal "gubbe" snart 18 år!

GOD JUL!

Inlagt 2023-12-21 09:31 | Läst 448 ggr. | Permalink
Då är vi två Hallina - som ställer sig tveksamma till Julens hysteri. Jag spenderar inte en krona i det kommersiella spektaklet - men som sagt, det hindrar ju inte att man önskar alla en god och fridfull jul.
Svar från Halina Strandskatan 2023-12-21 11:06
Tusen tack Peter :-) Det är rätta ord: kommersiella spektaklet och hysteri... Jag slutade fira för några år sen och blev friare och plånboken lugnare ;-)
Önskar dig en fin och fridfull helg!
Halina
För oss är julen mer en tid av extra ledighet då man kan besöka familj som bort för långt bort för att göra det över en helg. Julklappar är inte något vi håller på med mer än symboliskt. Resa med paket gör vi inte och alla vi träffar är ju vuxna och kan köpa det de vill ha själva. Ljusslingan framför huset känns dock viktig, mest för att det är så mörkt. Den sätter vi upp tidigt och den får vara kvar så längre grannarna också har sin belysning uppe. Nu ser det dessutom ut att bli en vit jul i Uppland. Kanske ligger snön kvar till Nyår då vi är hemma igen.
Ha en skön och stillsam jul,
Hälsningar Lena
God Jul Halina! Dina bilder här är såå fina! Mitt julfirande är ytterst måttligt, mest en anpassning till omgivningen, skulle helst tillbringat julaftons förmiddag i kyrkan (ortodoxa) men vet inte om det går med all ohälsa hemma.
Hej Halina.
Här i huset finns det 2 olika synpunkter på hur det ska hållas/firas. Jag tycker att det saknas något när vi inte längre har små barn hos oss. Dekorationer håller på att sättas upp och vi har även en väldigt liten julgran. Jag tror också, som Lena, att det handlar mer om att träffa familje, som man kanske inte ser så ofta.
Jag gillar din bild nummer 2 mycket.
Med många vänliga julhälsningar hit från Roskilde/DK.
//ERIK//
Vackra kreativa bilder. Julen är ju lite konservativ, det blir som det alltid har varit, med tomte hos min mor och mat som vi alltid har haft med skillnad att vi nu tar med oss maten då hon är 95. Nästan alla får ett blomsterarrangemang i LEGO i år, jag själv, min fru, vår dotter, min syster, det tar några timmar att sätta ihop och är lite kreativt arbete under julen
Intressanta bilder som tål att tittas på flera gånger. Önskar dig en God Jul också och gör det bästa av den, man kan alltid äta godis och dricka julmust.
Fina bilder igen en gång!
Julhysterin är inget för mig heller. Det räcker bra med lite extra god mat och en stulen gran.

Tommy S.
Återigen fabulöst vackra kustbilder, dom är du bra på...Är heller ingen julälskare så den 25 kommer det att kännas lättare.
HaD/Gunte..
Wow vilka fina bilder! Det bästa med julen är lite extra ledigt. Förstår inte all hysteri och stress, det blir ju jul ändå. För mig är julen lugn utan stress i stugan men yngsta dotter med sambo och vovven Selma i mysbyxor och sprakande brasa njutandes av det enkla. Önskar dig en fin Julhelg ändå, trots du inte gillar Julen. Mvh Njna