tankar i färger och ljus

Våren är underbar

Olympus försov sig och det är därför ni inte får se en grävling som rotade på hagen intill efter något ätbart, inte heller strandskator som vilade på stenarna vid havet eller kungsfågel som tittade på mig när jag passerade förbi buskagen... Våren är underbar och jag gillar gå upp tidigt för att ta mina hälsosteg mot havet och tillbaka innan frukosten är klar. Det är ca fyra, fem tusen steg som gör mig nästan lycklig. Men Olympus förbrukade sitt batteri dagen innan i kylan och sov som en stock i morse. En elak rackare ;-)

Detta fick mig att ändra tankarna om morgon hälsopromenader. Jag ska ha kameran med mig nästa gång! Fast ibland lämnar jag den hemma fullt medveten för att jag ska ha en rask promenad, annars "lullar" jag runt och fotar, då är promenaden inte detsamma... Jag behöver röra på fettet och skaka av det efter vintern.

I alla fall det var härligt i morse. Regnet slutade falla och det var ganska varmt och dofter från jorden helt bedövande... det var härligt!

Egentligen skulle jag skriva om något annat, men det var ett dystert tema och kanske bättre att låta det tråkiga vara, som om det inte finns...

Nu är det vår, fåglarna kvittrar, krokusar lyser med ljuvliga klara färger och knopparna brister. Blåsippor har kommit och mycket grönt ogräs är också tillbaka, så härligt!

Bilderna har ingenting med texten att göra, som jag skrev, Olympus sov så jag slänger in några som jag bara har... från annat tillfälle och kanske annan stämning, men jag hoppas att det gör inget...

Inlagt 2024-03-21 08:52 | Läst 326 ggr. | Permalink
Vackra bilder här! Nu är vi snart där 'när allt går för fort'.. Då menar jag vårens framsteg! Man ser framstegen av vår men hinner inte riktigt ta in det, allt behöver 'processas' i lagom takt, och inte hastas fram.. Vid Isbladskärret i förrgår tyckte jag nästan att det fanns för mycket att 'ta in'! Men visst är det härligt också..
Hälsn!
Svar från Halina Strandskatan 2024-03-22 08:43
Tack så mycket Jan :-) Jag känner precis som du beskriver, efter en lång väntan kommer våren och mycket sker "på en gång" och framkallar stress... eller någon slags förlamning hos mig.
Hälsningar Halina
Vackert och dina bilder ger mig ett slags hopp. Ljuset är på väg.
Svar från Halina Strandskatan 2024-03-22 08:44
Tack så mycket Morgan :-) Ljuset är redan här! Fast idag är det grått och regnigt...
Hälsningar Halina
Vackra bilder du har fångat vid havet. Även blåsippa är ju något man önskar hitta
Svar från Halina Strandskatan 2024-03-22 08:48
Tack så mycket Peter :-) Du hittar sipporna snart... Havet bjuder alltid på något, även om dagarna är gråa... (måste lära mig att måla havet, det är mycket svårt!)
Hälsningar Halina
Bara så fint! Den ena bilden vackrare än den andra, men min favorit har jag, nummer två! Fast nr åtta med klipporna kommer inte långt efter. Och häruppe Dalarna finns ännu inga blommor, mest snö faktiskt. Många hälsningar/ Björn
Svar från Halina Strandskatan 2024-03-22 08:53
Tack så mycket Björn :-) Den andra bilden tog jag i Skagen en blåsig sommarkväll och den med klipporna hemmavid. Det kom några blommor nu, snödroppar, olika krokusar, våriris och andra kämpar sig fram... ormöga på slutet är från förra året, den var i full blom vid den tiden på året.
Hälsningar Halina
En mysig och vacker bildserie t ex andra bilden som är helt underbar. Du kan ju skaffa ett till batteri....så kanske inte Olympus behöver sovmorgon. Jag förstår att ni har vår nu i södra Sverige men vi får vänta ett tag till. Blommar förgätmigej redan? Antar att du har dem i trädgården i så fall.
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2024-03-22 09:01
Tack så mycket Lena :-) Det blev lite olika bilder från olika tider, den andra är från Skagen. Jag har fler batterier hahaha, men var fullt påklädd när jag upptäckte att Olympus sover och ville inte väcka maken och även katterna sov, när jag gick ut... så jag gick ut utan kamera. Den sista bilden är på Ormöga, pyttesmå blå blomma, som brukar vakna tidigt också - förra året började de redan i slutet på februari och bilden är tagen då. I år börjar de nu och kanske kommer några bilder senare ;-)
Hälsningar Halina
Underbart vackra bilder, som vanligt! :) /Tommy.
Svar från Halina Strandskatan 2024-03-22 09:01
Tackar ödmjukast Tommy :-)
Hälsningar Halina
Den första kittlar i näsa och öga, övriga kittlar sinnet..
HaD/Gunte..
Svar från Halina Strandskatan 2024-03-22 09:03
Tusen tack Gunte för en härlig kommentar! :-) Då får jag skriva PROSIT!
Hälsningar Halina
Underbara bilder! Jättesvårt med favoriter. Jag gillar vackra blommor, havet, dramatiska moln, så alla är toppen:)
Hälsningar, Bjarne
Svar från Halina Strandskatan 2024-03-31 13:05
Tack så mycket Bjarne :-)
Hälsningar Halina