** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
tankar i färger och ljus

alltid med...

Nytt år.

Det ska bli många nya foton, det ska bli….

Nej, inga nya löften varken om foto eller om något annat.

Inga förhoppningar, inga tävlingar, utmaningar och andra förpliktelser… Det är ändå ett löfte…

De två senaste åren brukade jag beklaga mig varför jag inte har min kamera med mig, när jag traskade någonstans på mina hälsopromenader… ja, varför var kameran inte med?

Jag vet inte, jag ville inte fotografera, men ändå gjorde jag det… med mobilen… och kan bara konstatera att just de dagarna jag trodde att det är ingen idé att släpa på fotoutrustning då var det de bilderna jag ville ha på riktigt… motsägelsefullt…

Rensar minneskort i mobilen… två år försvann i dimmor fast då och då fångade jag solen med.

Inga löften, men jag ska inte promenera utan kamera! Att bära på den kan hjälpa med coronakilon med ;-) Har lite kvar att trampa bort…

Jobbade lite i PS med bilderna. Mobilbilderna är faktiskt usla fotomässigt, men det gick att fixa lite så jag kan ha de här på bloggen som påminnelse att kameran ska vara som en trogen hund, alltid med!

Inlagt 2022-01-02 11:28 | Läst 655 ggr. | Permalink
Tror jag är lite udda men jag fotar med mobil rätt ofta. Till mig album osv funkar fint i små stl men även på blogg. Inget måste va knivskarpa hela tiden eller perfekt. Kan vara perfekt för mig man vill inte missa något viktigt där och då.
Tycker om pw och kamera är med det inkl mobil 👍
Ha en bra dag!
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-07 12:41
Tusen tack Nini för dina rader :-) Du har rätt i att allt behöver inte vara på topp alltid... Mobilen blev en sådan grej som följer med överallt och tur är det att de är utrustade med kamera. :-)
Hälsningar Halina
Väldigt fina bilder, kan inte tänka mig att de skulle bli bättre med en ”riktig” kamera. Fast fördelen med en systemkamera är att man har bättre möjligheter med teleobjektiv men för vidvinkel fungerar mobilen fint.
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-07 12:44
Tusen tack Peter :-) Du är för snäll och du vet att bilderna är tekniskt usla, men de ska inte säljas till någon tidning och inte heller skrivas ut ;-) Min mobil har ganska bra kamera och jag kan ställa mycket manuellt, men men ... du förstår...
Hälsningar Halina
Jag fotar aldrig med mobilen men det blir ju bra, jag vet och du visar ju en hel radda med mycket fina bilder. Året då jag tog en bild om dagen var ju kameran alltid med och det blev förstås en hel del skräp, men också några bilder som definitivt inte hade blivit till om inte kameran varit med varenda dag, vardag såväl som helg.
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-07 12:51
Tusen tack Lena :-) Jag tror att det stämmer, att ibland måste man släppa prestation och förväntningar och då är allt mycket lättare... Jag jobbade förr med tidsgränser och var tvungen att "leverera" i tid, men nu med hobbyn känner jag mig blockerad så fort det skapas deadline... även om det är jag själv som sätter gränser ;-)
Hälsningar Halina