tankar i färger och ljus

Delad glädje

Hoppas att det är så att delad glädje multipliceras. Först, häromdagen fick jag mail från Fotosidan, en ursäkt och förklaring om den olyckliga spärrningen. Det värmde gott i mitt sjuka hjärta :-)

Två: Min virtuella vän är inte sur på mig, tvärtom, vi har liknande syn på aktiviteter i sociala medier och jag blev förlåten för uteblivet svar på meddelandet.

Och för det tredje Sädesärlan landade på taket, Hurra!

Jag blir alltid lite orolig hur det går för den lilla fågeln med en sådan flytt, år efter år. Hon kom och det är full aktivitet mellan takpannorna. Det är den största glädjen på våren.

Våren är lite kylig i år, men det är vår ändå och dagarna är längre, ljusare och jag kan vara ute bland blommor och bin.

Fredagens morgon bjöd på lite sol och på Celsius skalan kunde jag se lite trevligare siffror. Det var länge sen jag njöt så mycket av att ”rulla mig” på marken med Olympus. Skruvade på ett makro och glömde tid och rum… tills det var dags att laga mat.

På bilderna en makroblandning från min trädgård.

Inlagt 2023-04-21 15:22 | Läst 1159 ggr. | Permalink
Underbara bilder!
Ljusa, härliga vårtoner!
//Lola
Svar från Halina Strandskatan 2023-04-23 08:41
Tack så mycket Lola :-) Våren är härlig!
Hälsningar Halina
Härligt! Sädesärlan är viktig för vårkänslan, hos mig kan den med lite tur dyka upp 10:e april, jag hörde den första några dagar senare, men såg den inte då i motljuset.. Så jag har sen gjort som jag ofta brukar göra, jag väntar in den tills den söker upp mig.. Och det funkade i år också! Den sökte upp mig igår vid sandstranden nere vid Tantobadet i mitt närområde, den kom 'trippandes' i vattenbrynet mot mig och passerade 1,20 m. från mina fötter helt utan rädsla.. En trevlig fågel!
Hälsn!
Svar från Halina Strandskatan 2023-04-23 08:56
Tusen tack Jan :-) Ja, Sädesärlan är mycket trevlig och lite rolig.
Hälsningar Halina
Hej Halina.
Det fanns många positiva inslag i din text idag - gillas.
Jag gillar också dina bilder - speciellt nummer 2 och 3.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Halina Strandskatan 2023-04-23 08:57
Tack så mycket Erik :-) Blir jätteglad över dina fina ord!
Hälsningar Halina
Bild två har ju öga och näbb, ser lite farlig ut. De två sista är ju läckra. Så du har samma sädesärla som kommer tillbaka? vi hade en här i Danmark för några somrar sedan som hade bo under taket. Den var så kul för vi hade en egen stol till sädesärlan vid uteplatsen, för när den skulle flyga upp under taket så landade den först alltid på stolsryggen för att ta sats inför den sista flygningen. Det spelade ingen roll om vi satt vid bordet, den flög till sin stol och sedan upp under taket. Något år senare la vi om taket och vi har inte sett någon sädesärla här i närheten efter denna sommar
Svar från Halina Strandskatan 2023-04-23 09:05
Tack så mycket Peter :-) På den andra bilden är det en tistel så det är farligt ;-) men jag gillar tistlar och humlorna med så det är en del tistlar runt om i trädgården, hahaha. Sädesärlan verkar vara densamma, men jag kanske inbillar mig.
Hälsningar Halina
Men vad roligt att det slutade såhär :-)
Vad kul och riktigt roligt med sädesärlan som du har fångat så elegant i detta vackra ljus. Sädesärlan för dig kanske är som fiskgjusen för mig, ang våren?
Jättefin serie Halina :)
Svar från Halina Strandskatan 2023-04-23 09:09
Tusen tack Joakim :-) Jag tror att det är så, våren är fulländad när Sädesärlan landar på taket.
Hälsningar Halina
Det gläder mej att du fick en ursäkt och att det löste sej med din vän. Sädesärlan är ett viktigt vårtecken och jag har sett den i Eskilstuna vid påsk men ännu inte fotat någon. Din bild är ljuvlig likaså den första på de små blå blommorna. Ha en fortsatt fin fotohelg.
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2023-04-23 09:18
Tusen tack Lena :-) Ja, orden från Fotosidan värmde verkligen... nu är det glömt.
Sädesärlan är härlig och gör mig alltid mycket glad. Önskar dig detsamma en fin fotohelg!
Hälsningar Halina
Fina bilder och speciellt nr 2. Mvh Nina
Svar från Halina Strandskatan 2023-04-23 09:10
Tusen tack Nina :-)
Hälsningar Halina
Mycket fina bilder och skönt med den positiva vändningen! Så trevligt med sädesärlan. Ett fint vårtecken.

MvH
Johnny
Svar från Halina Strandskatan 2023-05-01 14:27
Tusen tack Johnny :-) Äntligen vår!
Hälsningar Halina