tankar i färger och ljus

inspiration

Fotomässigt är bilderna sisådär, för att min resa handlade inte om foto, utan jag var på akvarellkurs. Olympus följde bara med. Annars skulle jag vara arg på mig själv. Tog med mig allround zoom, men det mesta fångades ändå med mobilen eller inget alls. Valde att koncentrera mig på kursen och måleri. Fast själva resan gav mig mycket mer. Det blev några målningar och några foto att minnas eller inspireras... jag kom hem med två inspirerande böcker och massor av energi. Dessutom träffade många underbara människor med samma intresse och än så länge håller vi kontakt via sociala medier.

Min osociala själ fick en liten kick och verkade trivas på resan ;-)

En stund undrade jag om jag borde skämmas över att jag flög till Malaga... Borde jag avstå från resan? På något sätt var de tankarna som en liten skugga över mig..., men jag skäms inte och kommer inte göra några jämförelser eller förklaringar. Vårt liv på jorden är mer komplicerat än så och flygande bidrar till föroreningar, likaså allt annat som har med det moderna livet att göra...  Jag flög och flygplatser jag passerade var överfulla...

Varje dag köper människor massvis med prylar, som produceras inte så miljövänlig alla gånger... (som till exempel, kameror, penslar papper, färger, skrifter, utskrifter, väskor, böcker, porslin, gardiner, sängar, våra hus osv...) Varje dag slängs det tonvis med skräp, matsvinn, klädsvinn och många andra svinn... varje dag, varje människa...

I alla fall jag är glad över min resa, trots några skuggor och de inte ljusa tankarna.

Det verkar som att min kropp och själ behövde det.

(...och jag vill inte starta någon miljödebatt, ville bara markera att jag valde flyget fullt medvetet).

På bilderna utsikten jag hade från terrassen och en akvarell.

och Alhambra:

 

Inlagt 2023-09-20 17:25 | Läst 385 ggr. | Permalink
Du o jag och de flesta gräver våra barnbarns gravar. Ingen verkar förstå vart vi är på väg.
Svar från Halina Strandskatan 2023-09-21 08:40
Din kommentar tar mina tankar till Maria Wolrath Söderberg sommarprat (https://sverigesradio.se/avsnitt/maria-wolrath-soderberg-sommarpratare-2023) och jag konstaterar att människor för det mesta är inkonsekventa och vill inte förstå... Även hon pratar om barnbarn...
Jag känner inte att jag gräver några grav, de är grävda för länge sen... jag försöker bara minska min påverkan så mycket jag kan. Tack för dina ord :-)
Hälsningar Halina
Riktigt fin akvarell det där, den gillar jag.
Svar från Halina Strandskatan 2023-09-21 08:42
Tack så mycket Morgan :-) Jag är själv nöjd med den.
Hälsningar Halina
Mycket vackra inspirerande trakter, utmärkta bilder och som knorr - en riktigt fin akvarell! Uppenbart att du lärt dig. Miljödebatten hoppar jag.
Svar från Halina Strandskatan 2023-09-21 15:28
Tack så mycket Stefan :-) Ja, det var lärorik kurs med en härlig kursledare och jag lärde mig enormt mycket. Alla deltagare var erfarna akvarellister så det var mycket givande att bara titta på ;-) Dessutom var omgivningen så häpnadsväckande vacker så jag bara njöt av allt och fortfarande ler när jag tänker tillbaka :-)
Hälsningar Halina
En knippe stämningsfulla landskapsbilder toppade med en fin akvarell. Förstår att det måste ha varit inspirerande omgivningar. Att du med mig och många andra flyger en gång vartannat år eller så är inget i jämförelse med dessa affärsflygresor som görs fler gånger på bara en månad. För att inte tala om de som flyger ner till Spanien för att spela golf över veckosluten.

Hälsningar Jörgen
Svar från Halina Strandskatan 2023-09-21 15:35
Tusen tack Jörgen :-) Det var tredje gången i mitt liv som jag valde flyg... och det var härligt att se allt uppifrån, men som jag skrev, det är inte bara flyget som är fel på i våra moderna liv och visst flygande är smutsigt...
Det var mycket givande resa, även om jag inte fick det med foto ;-)
Hälsningar Halina
Akvarellen är riktigt vackert, många fina vyer också. Den med citron och tomat får jag inte riktigt ihop är det något kollage?
Svar från Halina Strandskatan 2023-09-21 15:41
Tusen tack Peter :-) Nej det är inget kollage utan foto uppifrån i en trappa. Det vita är en vägg och en våning nere på pianot låg böckerna jag köpte... Den trappan var så vacker, men jag hade ingen stativ med mig så det blev bara några snabba klick att minnas... Akvarellen gillar jag själv ;-)
Hälsningar Halina
pdahlen 2023-09-21 16:36
Tack, nu ser jag det. Vem har skrivit Tomater?
Svar från Halina Strandskatan 2023-09-21 18:06
Henrik Vilain och Ingo Schauser som driver Garden of Lemons skrev fyra kokböcker och Tomater är en av de. Här är länk då kan du se bilderna från huset och själva trappan. Det finns också info om kurserna för kommande år. Det verkar vara uppskattat ställe :-) (http://gardenoflemons.com/billeder-fra-garden-of-lemons/)
Hälsningar Halina
pdahlen 2023-09-22 08:37
Hittade boken Tomater på mitt danska bibliotek, ska titta in där nästa gång jag är i Danmark
Ser vackert ut, gissar att det är en särskild känsla att vara uppe i bergen och inte vid de turistfyllda kusterna. Moln- och dimstråken ger härligt mjuka bilder. Och dina akvareller är oemotståndliga, så fina! Många hälsningar/ Björn
Svar från Halina Strandskatan 2023-09-22 08:55
Tusen tack Björn :-) Det stämmer, turistfällorna upplevde jag bara på utflykt i Granada, men vi hade en underbar guide som tog oss bakom turisterna till magnifika platser och vi trampade på gamla stigar. Annars var det mycket måleri och jag är himla glad att jag vågade ta mig ur min bubbla ;-)
Hälsningar Halina