tankar i färger och ljus

Promenad vid havet och ny hortensia

Köpte mig en ny blomma. Vacker som en dröm. Undrar bara om den överlever. Hortensior brukar blomma lite senare. Hade den inne några dagar och nu är den ute i stor kruka innan jag planterar den i rabatten. Den rosa blomman lyser så härlig i trädgården som nu börjar få lite mer färger och grönskan tilltar.

Fredagen var ganska mild, utan sol. Efter målandet som inte gick riktigt som jag tänkte mig, behövde jag vädra tankarna och röra på mig lite. Kände mig stel och trött.

Det blåste inte så det blev stranden. Nästan öde och härligt lugnt. Olympus var med. Han fick inte så många tillfällen att hoppa upp från väskan, men några bilder till bloggen blev det.

Det var skönt. Jag passerade en man/gubbe som trampade med stavar och han var så glad så han hälsade högljutt med ett brett leende. Jag hälsade tillbaka och konstaterade att hans glädje smittade och jag blev också glad, bara sådär av väder, havet, lugnet och våren.

Det var en lång promenad och när jag tittade på stegmätaren var det närmare elva tusen steg. Och jag erkänner det kändes i kroppen efter några stilla dagar. Men jag gillar en sådan fysisk trötthet med lite rosa på kinderna och lätt träningsvärk dagen efter.

I skrivandet stund bryter solen genom fluffiga moln. Vi får se vad Olympus hittar på, blir det makro eller drar vi någonstans ut på fotoäventyr, och jag kanske smuttsar naglarna lite i rabatterna.

Det är mycket på dagens schema, utom det vardagliga som att laga mat och tvätta, men inte så noga. Det viktigaste är att det äntligen är vår här… jag njuter…

 

Inlagt 2023-04-15 10:04 | Läst 1294 ggr. | Permalink
Härliga bilder på välbekanta stränder. Så roligt att möta glada människor!
Det var en vacker Hortensia!

//Lola
Svar från Halina Strandskatan 2023-04-17 13:30
Tack så mycket Lola :-) Ja, mannen var så glad och det kändes bra att bli ”smittad”. Hortensia verkar trivas trots kyliga nätter.
Hälsningar Halina
Herr Olympus med fru Hortensia, ett trevligt par.
Visst är en riktig vacker promenad och en glad människa något som kan hjälpa till att lyfta vårdepressionens lock och kasta av det!
Det blev fint, kör på !
Svar från Halina Strandskatan 2023-04-17 13:31
Tack så mycket Stefan :-) Jag möter många promenerande människor och de flesta hälsar artigt på varandra, som man brukar på landet, men den mannen var exploderande av glädje och det var jättehärligt.
Hälsningar Halina
Vacker hortensia. Jag har köpt några hortensior som har en färg på de inre blommorna och som har en yttre ring med blommor i en annan färg. De blommade ganska fint första året, men nu har det gått några år utan blomning, jag hoppas att de kommer igång igen
Svar från Halina Strandskatan 2023-04-17 13:32
Tusen tack Peter :-) Hoppas din hortensia kommer att blomma i år.
Jag har några stycken i olika färger, blåa och vita. En liknande den som är på bild har mörkröd yttre ring och inre blommorna är lite blåaktiga. Denna hortensia blommar mindre, men en blå som jag har nu i många år, den är som ett hav… vi får se i år. De senaste kyliga nätter var inte så bra för dem. Tänkte ha de jämte varandra så de växer i varandra.
Hälsningar Halina
Hortensior är så fina men de trivs inte på min breddgrad och jag satsar inte på dessa blommor längre. Det går säkert bättre där du bor. Under resor i bl a Frankrike har jag beundrat stora häckar av hortensia i olika blå och lila färgnyanser. Dina strandbilder är fina även om det ser lite kallt ut. Jag längtar till en strand och hoppas komma iväg på en tur som kan inkludera en strand vid havet någon gång i vår.
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2023-04-17 13:33
Tack så mycket Lena :-)En del hortensior är känsliga för kylan och kräver mycket vatten. Hos mig är de vid vägkanten på solsidan och skyddade från vindar, annars skulle det inte gå heller. Det hände när det är svårt vinter att hortensior dör. Just nu var det många år på raken ganska varmt så de etablerade sig väl… Önskar dig en fin tripp till havet! Maj brukar vara magiskt vid västkusten, inte badsäsong än, men varmt och härligt. Fina långa kvällar på den sidan ;-)
Hälsningar Halina