tankar i färger och ljus

Rosa drömmar i blått tillstånd

Mycket färger och ljus. Oavsett om jag fotograferar, målar eller skapar blomrabatter dras jag till många olika färger. Jag vill ha så många som möjligt i olika nyanser. Gillar när de blandas och skapar dimensioner. Många blommor har så häftiga glansiga ytor och lyster som är omöjliga att återge i foto eller i akvarell.

Ibland är det bra att fotografera när solen lyser och hjälper med kontraster och ibland blir färgerna finare i skuggan eller en regnig dag. Älskar färger och med måleri fick jag en extra glädje att leka med färger, blanda, skapa olika tavlor eller ”kladda” bara och se vad som händer… Det blir alltid lärorikt, även om det ibland blir ingen bild.

I början var måleri bara en sysselsättning att fylla dagarna, när jag inte kunde jobba eller var trött på fotande. Måleri tog nästan över allt annat de senaste veckorna denna kyliga vår. Ibland kändes det som att det var varmast i kylskåpet. Då var det skönt att leka med varma toner och måla blommor.

Idag kom lite blyg sol och temperaturen översteg den i kylskåpet så Olympus tog mig ut. Vi kröp lite med makro och försökte hitta mer värme i färger och ljus.

Mitt rosa Körsbärsträd är så ljuvligt i år, trots kylan eller tack vare den, så jag blev alldeles av sig, likaså Olympus…

Mer färger i kommande bloggar, om jag hinner framkalla… det händer så mycket nu ;-)

Inlagt 2023-05-01 14:38 | Läst 1291 ggr. | Permalink
Så ser rosa drömmar ut! Njut det vackra medan det vara, det blev fint. Tycker själv naturfoto blir bättre i mulet än sol.
Svar från Halina Strandskatan 2023-06-20 08:15
Tusen tack Stefan :-) Just nu tycker jag bättre om molniga dagar ;-)
Hälsningar Halina
Mjuka, vackra drömmar. Det är en av fotograferandets alla ändamål, att kunna fokusera på det vackra, låta det få tid och uppmärksamhet. Det vi ägnar tid och uppmärksamhet åt växer, det vi undviker krymper - åtminstone så länge det inte är ett trauma. Hälsningar/ Björn
Svar från Halina Strandskatan 2023-06-20 08:20
Tack så mycket Björn :-) Vackra tänkvärda ord...
Hälsningar Halina
Rosa drömmar att njuta av och jag kan förstå din tjusning över färgerna och tonerna som spänner från ljust till mörkt rosa. Jag kunde inte motstå att fota en pensé idag, för den hade så otroliga färger. Det blev inte ens en särskilt konstnärlig bild, bara en blomma rakt av, men färgerna var så fina :-) Ibland undrar jag om det bara är nördar som oss som njuter av färgerna på detta sätt.
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2023-06-20 08:22
Tack så mycket Lena :-) Jag är också förtjust i penseér, de har så läckra starka färger och rolig form.
Hälsningar Halina
Härlig blomsterprakt, först tänkte jag på pioner för de kändes så stort. Vi har ett sent körsbärsträd så för tidiga blommor så är det vårt persikoträd
Svar från Halina Strandskatan 2023-06-20 08:27
Tusen tack Peter :-) I år var mitt körsbärsträd som en dröm och blommade länge. Trots kyliga nätter och allmänt lite sisådär vår... Pioner börjar vissna nu. Det blev få bilder, pioner är svåra att få till det.
Hälsningar Halina
Oj vilket träd du har! Så fluffiga och mjuka. Vackert! kan nästan känna lukten.

MvH
Johnny
Svar från Halina Strandskatan 2023-06-20 08:28
Tusen tack Johnny :-) Ja trädet var magiskt vackert i år.
Hälsningar Halina
Så fina bilder i härliga rosa toner. Vårat träd vid jobbet har precis slagit ut och det är makalöst vackert. Mvh Nina
Svar från Halina Strandskatan 2023-06-20 08:29
Tusen tack Nina :-) Jag är sååå svag för körsbärsträd.
Hälsningar Halina
Som en rosa dröm i trädgården. Vackert
/N
Svar från Halina Strandskatan 2023-06-20 08:30
Tusen tack Nini :-) Ja, nu får man vänta till nästa vår...
Hälsningar Halina