...om konsten att bygga en tröskel...

Höstbestyr och förberedelser för vintern

I Helgen har det varit underbart höstväder, man har njutit av att vara ute och dona & greja. Gräset klipptes för sista ggn iår och utemöblerna städades undan. I år tänkte vi dessutom vara ordentligt förberedd på den första snön så att vi inte står där i kyla och snörusk i panik för att vi inte fixat traktorn, så har det varit tidigare vintrar och man blir lika irriterad varje gång. 

Vi skottar, iaf hittils, med snöblad monterat på lastaren. Det är smidigare än att använda snöskopa eftersom traktorn inte bli lika framtung och därmed slirar mer.  MEN, problemet med detta är att det blir tungt att skjuta snön framför och är det mkt snö så får man köra på sidan med snön och sedan ta om innan man kan fortsätta. Detta går ju bra på platta backen, men är det mer ojämt underlag och backigt, då blir det lite krångligare. 

När vi gjorde den nya vägen ner till studion så hade vi en lite konflikt här hemma. Jag är tokig i syréner (vilket INTE maken är) och precis där den nya vägen skulle dras stod det ett vackert syrénträd. Visserligen "bara" en bondsyrén, men likväl vacker. Maken ville att vi skulle såga ned trädet så att vägen blev rak och fin, men jag la i backen genast. Trädet skulle INTE sågas ned!!

Såå....efter en kort (men het) diskussion så fick maken ge med sig och sålunda drogs vägen RUNT trädet. Detta innebar då att vägen inte bara blev begåvad med en sväng, utan dessutom en backig sväng. Alla som skottat snö med traktor kan nog föreställa sig vilka problem som kan uppstå då :) För att dessutom krångla till det ytterligare så finns ett plank som avgränsar grannens mark från vår, bara en halvmeter från vägen mitt i svängen. Det är alltså ganska tajt i svängarna :) 

Eftersom det var jag som envisades med att ha kvar trädet så har jag även fått svälja en del okvädesord från min äkta hälft när det varit hans tur att skotta. Men efter en mindre lyckad omgång skottning, som slutade med att vi fick ringa efter en annan traktor som drog upp vår ur diket så blev det så att skulle vägen skottas, ja då fick jag banne mig skotta själv :) 

I år tänkte vi dock försöka med en annan variant av snöskottning, med snöslunga. När vi köpte traktorn fick vi med ett monster till slunga. Denna har vi dock aldrig använt (fråga mig inte varför, för jag vet inte), men iår skall vi banne mig testa. Men det blir till att hålla ungar och hundar inomhus, för otäckare maskin har jag sällan skådat. Funkar den bara en bråkdel så bra som den ser otäck ut, ja då skottar till och med maken vägen till studion...å jag kan glädjas i lugn och ro åt mitt syrénträd :)

 

 


Postat 2007-09-26 20:45 | Läst 1222 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

C41 och skrubbning av soffa :)

I förrgår påbörjades operation höststädning i studion. Eller ja, det låter mer ambitiöst än vad det var faktiskt. I realiteten innebar det att vi skulle återställa en bäddsoffa till tonåringens rum, eftersom jag lånat den ner till studion under helgens analogträff här på Casa Del Prästmyren. 

Maken körde upp soffan i traktorskopan, och när den lastats av utanför bron noterade jag att den blivit bra skitig och tänkte att när den ändå stod på gräsmattan så kunde jag skura av den ngt :)

Sagt och gjort, in och hämta skurhink med vatten och tvättmedel för att tvätta av den värsta smutsen. Givetvis så insåg jag inte förrän efteråt det imbicilla i att hälla två tiolitershinkar med såpvatten över soffan, utan jag stod där sedan med en dyngsur soffa som vi skulle släpa upp för trappen till ovanvåningen och in i sonens rum. Soffan var bra tung innan, och inte blev den lättare att handskas med blöt och slemmig av tvättmedel.

Min tanke var då att soffskrället skulle få stå i solen och torka till lite innan vi började det dryga arbetet med att bråka den uppför trappen. Och medans den ändå stod på går´n så fick jag idén att föreviga den på en rulle Fuji med min Mamiya :)  Vad jag inte räknat med var att när jag väl låg där på magen i gräset, så hoppade det in en femårig "ninja-turtles"-aktig kille klädd i strumpor, kalsonger och en träningsoverallsjacka i bild samtidigt som han viftade med ett grönt plastsvärd....låter det galet? Ja bedöm själva, så här såg det ut när jag framkallat filmen några timmar senare (för övrigt bara andra ggn jag framkallar C41 i mörkrummet själv):

 

 

 

 

 

Postat 2007-09-14 21:32 | Läst 1289 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Modellpremiär

Så har man modellat lite i helgen då :)

I helgen stod jag som arrangör för en fototräff. Tanken vara att vi skulle frossa lite i gammal hederlig analog teknik och framkalla i mörkrummet. Superskoj hade vi alla som kom, men som det alltid är så blir det många avbokningar i sista stund, och denna träff var verkligen inget undantag. Till slut visade det sig att det inte fanns några modeller och som arrangör så fick jag ju då ställa upp och posera lös lite.  

Svårt var det, men riktigt skoj också Ove som fotograferade är fantastisk och fick mig att känna mig bekväm direkt. Och lite skoj var det också när nyfikna bybor började cirkulera runt för att kolla vad vi höll på med där i mörkret vid kontainern :) 

 

Så här blev två av bilderna:

 

 


Postat 2007-09-05 21:38 | Läst 930 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera