TROTTOARFOLK ET CETERA

Den här bloggen handlar om bilder på människor. Folk på gator och trottoarer. Trottoarfolket. Gatufoto helt enkelt. Kanske smyger sig även lite annat in. Därav "och det övriga".

P-vakter - Djävulens sändebud?

Få yrkesgrupper är väl så utskällda som parkeringsvakter. Det ska vara hockeydomare i så fall. Eller politiker. Jag vet folk som fullständigt går i taket bara de kommer på tal.

Men det känns lite orättvist kan jag tycka. Det är säkert så att en och annan bilist hade kunnat slippa ifrån en p-bot om parkeringsvakten hade varit smidigare. Hellre fria än fälla. Jag är övertygad om det. Och man kan definitivt bli irriterad över fullständiga ocker-priser på sina håll.

Men ett annat sätt att slippa p-bot är ju att följa parkeringsbestämmelserna. Där ingår ju exempelvis att hålla rent i korsningar och liknande så att brandbilar och bussar kommer fram. Vidare ska man inte vara ett rövhål och ställa sig på platser för rörelsehindrade. Ganska självklara grejer tycker man. Ändå ställer sig folk där. 

Den här kvinnliga vakten blev verbalt attackerad av en manlig bilist som avslutade med att trycka frukostyoghurten på vindrutan. Hon var skärrad och uppgiven. Skulle åka och tvätta av bilen.

Jag tror nog våra kära p-vakter behövs. Gatorna skulle bli ett kaos annars. Det är ett dåligt betalt jobb men ett jobb som måste göras. Jag skulle säga att de i stora stycken gör en viktig insats för att våra städer ska fungera. Cut them some slack.

Postat 2019-07-17 20:13 | Läst 1248 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera