TROTTOARFOLK ET CETERA

Den här bloggen handlar om bilder på människor. Folk på gator och trottoarer. Trottoarfolket. Gatufoto helt enkelt. Kanske smyger sig även lite annat in. Därav "och det övriga".

Haight Ashbury Street Fair

Haight-Ashbury är ett färgstarkt område i San Francisco. Här hade Flower Power-rörelsen sitt ursprung och varje år firar området sig själv vid en stor gatumarknad; Haight Ashbury Street Fair. Jag hade förmånen att vara på plats vid årets evenemang och visar mer än gärna upp några bilder. 

Musik så klart! Här experimentell psykedelisk rock med Galaxy Chamber. Scener fanns det två stycken. En i vardera ände av området. 

Många kom uppklädda efter smak och tycke. Ett kul inslag! Det var ju inte bara god smak som gällde. Vad nu det är.

Varmt var det. Så in i bomben! Det var värmebölja av sällan skådat slag. Under fyra dagar var det över 30 grader Celsius med en topp på 37 grader! MYCKET ovanligt enligt ortsbefolkningen. 

Många valde att klä sig lätt och ledigt(?).

Solhatt var nog en god idé i värmen.

Alla möjliga och omöjliga grejer fanns till försäljning. Planscher, heeling, smycken, Afrikanska statyer, mössor... You name it! Och mat. Mat, mat, mat!

Många högg in. Det grillades kött av olika slag och grilloset rullade in som San Francisco-dimma på sina håll. 

En glasspinne sitter aldrig fel!

Och på en mätt mage sitter ett glatt huvud! Då orkar man ett varv till. Många sköna karaktärer strosade runt och stämningen var toppen. Det doftade för övrigt sött överallt. Hmm. Sockervadd såg jag ingen.

Som ni ser fanns det fler fotografer på plats. Men inte så många. Det borde vara ett mecka för gatufotografer kan man tycka men de jag såg var där och fotade själva evenemanget som jag uppfattade det. Stod med zoom och fotade folk och folkhav för någon hemsida eller tidning.

Hur som helst: en kul upplevelse var det!

Det var allt för nu.

/Anders J

Postat 2019-06-18 14:03 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Den hade kunnat bli så bra!

Ni vet säkert hur det är. Man ser en bild men misslyckas att få till den. Man är för sen. Eller för långt borta. Något kom i vägen. Man har inte kameran redo. Eller ännu värre; man ser bilden men fattar inte hur bra tillfället är och av ren dumhet nöjer man sig med ett snabbt skott innan man går därifrån. Väl hemma kan man inte släppa hur korkad man var.. Så är det i varje fall för mig då och då. Den här bilden får exemplifiera vad jag menar. Jag borde givetvis följt efter och försökt hitta en bättre bild vid nästa soptunna. Järnspikar också!

Om ett par dagar åker jag till San Francisco. Ska bli jättekul! Håll gärna en tumme för att jag är på tårna och kommer hem med några vettiga bilder!

Det var allt för nu!

Anders

Postat 2019-06-05 18:07 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera