TROTTOARFOLK ET CETERA

Den här bloggen handlar om bilder på människor. Folk på gator och trottoarer. Trottoarfolket. Gatufoto helt enkelt. Kanske smyger sig även lite annat in. Därav "och det övriga".

Ett svart plank

Det var länge sedan jag skrev något i min blogg och jag tänker inte skriva så mycket den här gången heller. Men jag tänkte visa några bilder och fundera över det här med rena bakgrunder.

Jag stod några minuter vid ett svartmålat plank på Hamngatan i Stockholm. Det här var i September i fjol. Pandemin var relativt lugn och få bar ansiktsmask. Målet var att ta lite rena bilder mot den lugna bakgrunden och de fyra första är exempel på det. Vid den sista bilden har jag ändrat fokus och struntat i vimlet. Jag har fotat en tjej som äter något och bilden är ganska stökig. Men jag gillar den! Man känner stadens puls på ett helt annat sätt. 

Så min fundering är om man överskattar de rena/snygga bilderna på bekostnad av de stökigare som möjligtvis har mer känsla? Jag vet inte. Men det är saker jag kan filosofera över en blåsig söndag i Januari. Skriv gärna en rad om du har tankar i ämnet.

/ Anders J

Postat 2022-01-30 12:08 | Läst 1752 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera