TROTTOARFOLK ET CETERA

Den här bloggen handlar om bilder på människor. Folk på gator och trottoarer. Trottoarfolket. Gatufoto helt enkelt. Kanske smyger sig även lite annat in. Därav "och det övriga".

Kommer gilla-knappen döda Fotosidan?

Fotosidan har en gilla-knapp. Jag har lite funderingar kring det.

Jag vet inte riktigt när den dök upp. Ett par år sedan kanske? Men sedan dess har den varit något som gnagt i mig. För att vara tydlig: Jag gillar inte gilla-knappen.

Så vad är problemet? Jag ska förklara. Fotosidan har en relativt liten användarskara. Men en bra! Här kan man snacka bild. Det är Fotosidans styrka. I den stora världen därute finns en mängd andra sidor där man kan visa bilder. Sidor med massvis med användare. Man postar bilder och klickar på gilla-knappen. Det kan vara ett hjärta, en stjärna eller en tumme upp. Samma sak. Sällan diskuteras bilderna. Det är ett ständigt pågående gilla-party.

Den här bilden kan fungera som exempel på skillnaden till Fotosidans fördel. I skrivande stund har den fått fyra intressanta kommentarer (plus sju gillningar) här på sajten. Fotografer som tar av sin tid och ger mig sin tolkning och sina funderingar kring bilden. Det är ju underbart kul att läsa! Om jag sedan jämför med Instagram, där den också finns så är det 109 personer som tryckt på hjärtat. Ingen kommentar. Förstå mig rätt - man blir såklart glad varje gång man får positiv respons, eller respons överhuvudtaget, men man kommer inte ifrån att kommentarer är mer givande.

Min farhåga är att det blir för enkelt att bara klicka på "gilla" här på Fotosidan också. Tycker mig se sådana tendenser. Jag tror inte att vår kära sajt i förlängningen kommer kunna tävla med de stora drakarna i ett gilla-race. Jag är själv inte oskyldig men försöker ta mig tid att kommentera istället.

Så det är vad den här texten går ut på. Kommentera mera! Tyck, tänk, berätta, fråga. Det är i kommentarsfältet Fotosidan är som bäst och det vore trist om det ebbade ut och dog.

Allt gott! / Anders

Postat 2023-02-05 12:54 | Läst 765 ggr. | Permalink | Kommentarer (17) | Kommentera