Blogg, Portfolio, rabatt på kameraförsäkring och Fotosidan Magasin, alla Plus-artiklar.

Förlängt mässerbjudande (9-16/11):
1 år 440 kr (normalt 620 kr) eller 2 månader i taget (första perioden 30 kr).
Annons

Canon EOS 60D

Betyg


(4.85/5)
(4.3/5)
(4.85/5)
(baserat på 27 recensioner)
Skriv en egen recension



2014-01-22 Ridder Karlsson



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Ett extra plus att man kan filma med den.
MINUS: Inget för dagen

En mycket bra kamera för det ändamålet som jag använder den till. Ett extra plus att man kan filma med den.

Liknande produkter: Många

Kundtjänst: Bra

Pris: 6990

2013-09-14 niklaskankaanpää



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Allt fungerar precis som det ska. Mycket nöjd.
MINUS: Har inte hittat några minus

Underbar kamera som levererar väldigt fina bilder.
Mycket nöjd med bytet från 1000D till 60D.

Liknande produkter: 650D och 600D

Köpt hos: rajalacamera i Åbo

2013-06-13 Tobbe Arnesson



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Den vridbara skärmen är kanon! Trodde inte jag skulle använda den men den kommer ofta till användning, köper ogärna en kamera utan i framtiden.
MINUS: Långsam fokusering, har testat de besvärligare gluggarna på dyrare hus och de är avgjort snabbare.

Har haft kamerahuset närmare 1½ år nu och använt det mycket, nästan dagligen.

Liknande produkter: Kollade av hela Canon och Nikons utbud i det ungefärliga prissegmentet innan jag bestämde mig.

Kundtjänst: Sensorn rengjord och ny firmware på Fotomässan.

2013-01-28 benttoe



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Ergonomi, sensor, Iso egenskaper, bildomfång, menyer, 5,3 b/s
MINUS: Lite högljud

60D, tillhör mellansklassen precis som 7D och 5D.
En riktigt bra kamera med det lilla extra (vikbar skärm).

Liknande produkter: 7D

Kundtjänst: Media markt, alltid toppen kvalitét och med prisgaranti.

Pris: 9000

2013-01-16 riddler



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Ergonomi, skärmen, bilderna, lagom snabb
MINUS: kommer inte på några just nu, möjligen pilarna omkring set knapparna är för nära.

Hade 600D innan jag köpte denna. Specifikationsmässigt, ingen större skillnad. Men när man väl börjat använda den så kommer man ihåg varför man gillade 40D så mycket.

Denna har jättebra grepp, knapparna är lätta att hitta och mitt 24-105 var inte så framtung längre som på 600d. Perfekt kombo. Snabbare att jobba med helt enkelt.

Liknande produkter: 50d, canon 650d

2012-08-05 Hunchbackman



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Vinklingsbar skärm, bildserie ca 5,3 b/s, känns stadig i hand, upp till ISO 12800, E-TTL II, finns mycket tillbehör.
MINUS: Inte vädertätad, få fokuspunkter, bildserie skulle kunna vara något bättre.

Efter att ha segat sig med gamla analoga systemet (Canon EOS 300) började jag så sakta snegla mot digitalmarknaden för ca 1,5 år sedan. Började läsa recensioner och höra mig för efter vilken kamera man skulle välja. Till slut hängde det mellan 60D och 7D och till slut valdes 60D till fördel mot 7D:an pga av prisskillnaden.

Valet har jag på ett sätt inte ångrat bla pga av den vinklingsbara skärmen, men på ett sätt saknar jag vädertätning vilket gör att jag känner en viss begränsning i vissa vädertyper.

I det stora hela är jag fruktansvärt nöjd med kameran. Vissa små irriterande detaljer som jag glömmer lika fort som dom var irriterande. Det tråkigaste som inträffat så här långt är att gummibeklädnaden som är på högergreppet börjat släppa. Autofokusen känns seg och träffar inte helt korrekt i alla lägen, men kan i slutändan hänga på motor i obejktiven lika gärna som de 9 fokuspunkterna. Fler hade dock inte skadat.

Liknande produkter: EOS 600D och EOS 7D

Kundtjänst: Varierande och beror på vem som betjänar!

2012-07-16 fotocrazy



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Vinkelbara skärmen, bra kvalité på bilderna, skön att hålla i, hög iso, sköna knappar
MINUS: Knappen på 'snurr-saken', lite svår att lära sig

Jag älskar min kamera. Köpte den nyligen, då jag uppradera mig ifrån en Canon eos 1000d. Denna kamera, alltså en canon eos60d var en riktigt stor skillnad. Mycket större, skönare att hålla i, tar bättre bilder, vinkelbar skärm, går att filma med osv osv...
Dock är den lite svår att lära sig för mig, plus är det jobbigt att inte 'inställningarna' visas på skärmen direkt, utan att man måste trycka på en knapp så syns dom. Plus på snurren som man bestämmer vilken inställning man vill fota i, den har en knapp för att kunna skruvas på. Men det är ju små saker man kan stå ut med!
Men jag är jätenöjd! :D

Liknande produkter: canon eos 7d, canon eos 600d

Pris: 8990

2012-07-03 gulehe



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: bra grepp, vikten, menyerna, skärmen, bildkvalitén.
MINUS: inga än.

Gillar kameran skarpt. Bra grepp och bra bilder. Köpte denna då jag tröttnat på min 1000d och bilderna blir nog bättre, rent tekniskt i alla fall. Jag är riktigt nöjd men kameran och tillsammans med mina takumarlinser är kitet som en dröm att använda. Dock har jag inte riktigt hunnit testa kameran fullt ut, men nu i sommar så!
Rekomenderas starkt, om du hittar den till ett vettigt pris, runt 10000 med kitzoom känns lite väl mycket.

Kundtjänst: inte behövt.

Pris: 7495

2012-06-30 vargie



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Grepp, Vikten, Vinklingsbar skärm, Funktioner
MINUS: Inte hittat några än.

Väger knappt någonting,
Sitter som gjutet i handen.
Menyerna enkla att förstå sig på, och blir riktigt bra bilder med denna kamera.
Kvalité rakt igenom heltenkelt!

Kitojektivet 18-55mm kan diskuteras, Aningen plastigt för min smak, Men bildkvalitén är utmärkt, Dessutom fjädervikt.

Liknande produkter: Nikon D7000, Canon 600D, Canon EOS 7D.

Kundtjänst: Inte behövt ha med dom att göra.

Pris: 8990

2012-05-11 tanja.b



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Kvalité, mycket kamera för pengarna, skarpa bilder
MINUS: Lite tung, går inte att ta bort "säker på att du vill radera"-varningen

Velade mellan en 600d eller 60d efter att jag "blev färdig" med min första system, en 1000d. Valde till slut 60d'n och vad jag är glad över det!

Kameran är hur fin som helst. Den är lagom stor, visst väger den lite men inte så att jag upplever den för tung.. Och jag är en tjej på 15 år ;) Det tog några dagar att vänja sig vid de nya knapparna, men nu går det på ren automatik att knappa och styra.

Bra autofokus och den vridbara skärmen är väldigt användbar; både när man fotar nära marken, vid konserter samt vid självporträtt.

Viktigt att tänka på är att om man ska filma mycket, köp ett stort minneskort. Min lilla Extreme på 4 gb fylls upp på sju minuter i full hd-filmning..

Liknande produkter: Canon 60d

Kundtjänst: Har inte behövs lämnas in

Pris: 12000

2012-02-28 Johan Ängeflo



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Grepp, Knappar, flippbar skärm.
MINUS:

Är tokigt nöjd med Kameran och dess funktioner.
Canon har verkligen tänkt till då det gäller denna produkt anser jag. Big creed

2012-02-09 sir macalot



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Lättskött kamera med intuitiva kontroller. Ger bra bildkvalitet.
MINUS: Fokus sitter inte alltid där det ska av sig självt. Känslan i knapparna inte den bästa.

Hamnar lite mellan stolarna den här kameran, känns lite amatör och lite pro. Bra för dem som vill ta nästa steg från instegmodellerna, lätt att man vill fortsätta uppåt ganska snabbt igen bara, eftersom skillnaderna är ganska små..

Liknande produkter: Canon 600d, Nikon d7000

Kundtjänst: Ingen erfarenhet.

Pris: 8500

2012-02-05 Magnus.s



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Perfekt format och tyngd, brus vid högre iso, skarpa bilder
MINUS: kan inte se några ännu

Köpte min efter att ha haft en 5D mark II. Var lite tveksam efter synpunkter på webben om bla reglage mm. Jag blev dock positivt överraskad och hanteringen av kamera fungerar utmärkt - det tog inte många sekunder att vänja sig med denna. Bildkvaliten är ypperlig och även isoegeskaperna. Vridskärmen är klart användbar och jag skulle sakna den om den inte fanns.

Liknande produkter: nikon d7000

2012-02-04 roffen2



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Rejäl och snabb.
MINUS: Ologiskt med att hjulen byter funktion vid Live View. Kunde varit fler lägen för egen inställning "C".

Hade en 550D innan och valde mellan en 600D och en 60D. Glad att jag valde denna. Känns mer rejäl. Använder den utvikbara skärmen ganska mycket, perfekt vid foto nära marken etc.

Gillar också att man kan styra ljudvolumen manuellt vid filmning. Också provat blixtstyrningensom jag saknat förut, funkar bra.

När jag väl lärt mej de två hjulen så gär det ganska fort att ställa in kameran. Men det känns ologiskt att hjulen får helt andra funktioner när man byter till Live View.

På det stora hela är jag väldigt nöjd.

Liknande produkter: Canon 600D

2012-01-16 drjoshua



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: AF, ergonomi, inställningar, höga ISO
MINUS: Fler snabbval och fler AF-punkter vore önskvärt!

Jag använder kameran till inomhussport och allmänt foto. Och jag tycker många har varit ganska diplomatiska i sina åsikter om skillnaderna mellan exv. 450D och 60D. Den senare är SÅ mycket bättre än jag trott.

De saker som gav mig mest aha-upplevelse var AF och möjligheten att hantera höga ISO. Inomhus är ljuset kritiskt och att det skulle gå att använda ISO 3200 har jag sett men inte trott på. Att det var så enkelt att ta bort bruset i datorn och att ändå ha skärpa kvar är otroligt! Korta slutartider blev plötsligt möjligt.

AF jobbar så mycket bättre än på 450D. Jag har börjat lära mig att använda AI Servo ihop med AF-ON-knappen för att exponera och sätta AF. Sedan är det bara att smattra på med avtryckaren när det blir läge. I flera omgångar dessutom.

När det gäller handhavandet är ändå detta det bästa:
Att i det manuella läget kunna sätta korta slutartider (1/320-640), ha lämplig bländare och låta automatiskt ISO sköta en perfekt exponering. Jag har satt gränsen för auto-ISO till 3200. Det går säkert att höja lite till.

Liknande produkter: Canon 600D, Canon 7D

Kundtjänst: Köpt 6 mån gammal i Bankeryd med 6 mån garanti. Toppenaffär!

Pris: 5875

2011-05-17 Olof Granberg



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra ergonomi Stor och ljus sökare Väldigt lite brus
MINUS: Papperskorgknappen sitter helt fel Bugg i gränssnittet

Har nu haft kameran i ett par månader och tagit cirka 10000 exponeringar.

Jag är mycket nöjd med kameran.
Ergonomin är bra och majoriteten av inställningarna går mycket snabbt att ställa in.

Har man stora händer så utgör ett batterigrepp pricken över i.

Om man skall tänka något negativt så sitter Papperskorg-knappen helt felplacerad i övre vänstra hörnet.
Det går heller inte att ta bort frågan om man är säker på att man vill radera bilden.

Det finns även en Bugg i inställning som gör att AF-punktinställningen och vitbalansinställningen kan krocka om man ställer in AF-punktinställningen till att vara manuellt valbar direkt och ställer in SET-knappen till att vara vitbalans.
Detta borde föranleda ngn form av dialog istället för att AF tar prioritet över vitbalans.

I övrigt är jag mycket nöjd med en rapp kamera som ger mycket bra bilder.

Liknande produkter: Canon 600D
Nikon D7000

Köpt hos: Rajala Pro Shop

Pris: 8990

2011-04-28 plasticaa



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Logisk, lättanvänd, välbyggd
MINUS: Jag har inte stött på några störande moment ännu

Jag lade lång tid på att läsa recensioner innan jag slog till och faktiskt köpte en kamera.
Valet låg mellan 60D & 7D. Jag har tidigare aldrig ägt en systemkamera, men valde ändå att lägga lite mer pengar på kameran än vad de vanliga instegsmodellerna brukar kosta.
Jag har i efterhand fått tillfälle att låna en 7D för en jämförelse. Även om 7D känns mer "proffsig" så ångrar jag inte att jag köpte 60D. 60D passar mig bättre än 7D just nu.
Mina viktigaste kriterier var att det skulle vara lätt att använda sig av kameran, men att kameran inte skulle begränsa mitt fotograferande på något sätt. 60D har hittills levererat på alla punkter. 15-85 objektivet som följde med kameran är mycket bra, men jag inser att jag ganska snart måste köpa nya objektiv för att fortsätta utvecklas.

Som en extra bonus var varan felmärkt i butik, så jag fick kamera och objektiv ett par tusenlappar billigare än det faktiska priset.

Liknande produkter: 550D, 40D, 50D, 7D

Kundtjänst: Inga erfarenheter av service ännu.

Köpt hos: Expert butik

Pris: 11999

2011-04-27 weblelle



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: lättare att ställa in än min gamla 550D. bra grepp. bra bilder.
MINUS: något tung men inte värre än att det går bra.

bytte från canon eos 550D till 60Doch det var stor skillnad i användandet..mycket trevlig kamera.

Liknande produkter: 7D,5D mkII,600D

Köpt hos: expert

Pris: 8074

2011-03-14 Dag70



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Brus, ISO, hastighet, AF, grepp, stora RAW filer
MINUS: Tryckknapparna, stora RAW filer

Efter att ha "snikläst" halvt ihjäl mig kring olika kameror och till sist kommit till skott med affär så känns det kul att få dela med sig av mina intryck kring 60D här. Det är trots allt suveränt bra att kunna läsa recensioner av entusiaster... (som jag börjar bli..!)

Jag uppgraderade nyligen från en 500D med 18-55 IS och skillnaden mot min nya 60D + EF 15-85 IS USM är i mitt tycke påtaglig.

Jag tycker att hela paketet levererar klart bättre. AF är t.ex. avgjord snabbare än på 500:an, framför allt är den mycket pricksäkrare vilket underlättar för en amatör som mej.

Sedan känns det som om bruset i förhållande till ISO talen är lättare att kontrollera i efterhand (förutsatt RAW format) De 18MP tycker jag iof sig mest är störande när man redigerar då RAW filerna blir stora men samtidigt kan man ju skära rejält om man vill och behöver. Brusnivåerna är för övrigt lägre än i 500:an och trots att 500:an är bra så är 60D bättre och det märks!

Bildkvalitén är också den ett snäpp högre än på 500D som jag uppfattar det. Jag tycker mig se ett annat djup i en del bilder, något svårdefinierbart, men väldigt trevligt som jag ärligt talat inte hade väntat mig.

Den vridbara skärmen pratas det om en hel del. Jag ser den som mycket praktisk då funktionen t.ex. fungerar utmärkt som skärmskydd. Jag kan dock tänka mig att liveview + vinklingsbar skärm på sikt kan komma att bli användbart vid t.ex macro fotografering eller om man är ute efter annorlunda vinklar. Börjar man filma lär skärmen vara guld värd vilket jag inte betvivlar. Ska man vara ärlig så stör ju inte funktionen handhavandet, snarast underlättar den.

Sist men inte minst måste jag nämna kvalitetskänslan och tyngden som i mitt tycke ger perfekt balans och ett grepp som är hästlängder bättre än på en instegskamera a la 500D. På 60D räcker greppet till alla 4 fingrarna vilket det inte gjorde på min 500D.

Det enda jag kan komma på som retar mig lite är den stumma känslan i några av knapparna på baksidan. Det är framför allt "korset" som är lite småstörande men det går tack och lov att undvika om man tänker till hur. Detta var dock inget nytt för mig när jag köpte kameran så jag visste vad jag gav mig in i.

60D rekomenderas varmt av mig!

Liknande produkter: 7D, 40D, 50D, D7000, D90, K-5

Kundtjänst: Inte än... Och jag hoppas slippa även om dom är hur trevliga som helst!

Köpt hos: Mediamarkt

Pris: 8990

2011-02-06 Håkan1



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätt kamera vikbar skärm
MINUS: inga

Valde mellan canon 7 D och 60 D, är mycket nöjd med detta val , en lättare kamera vikbar skärm 4000 kronor billigare. En kanon kamera.

Liknande produkter: canon 7 D

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 8490

2011-02-03 jeny.n



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Iso, Kvalitén på bilderna, Greppet, Den vridbara lcd-skärmen, Lätt att använda.
MINUS: Videofunktionen är något jag aldrig använder, och det drar upp priset en aning.

Jag bytte från 350d och är supernöjd! Den är bekväm i handen, knapparna sitter på bra ställen och det finns fler möjligheter tack vare iso-egenskaperna. Brus är inte märkbart förrän vid iso 2000 och uppåt.
Bilderna blir suveräna.

Liknande produkter: 50d, 7d

Kundtjänst: Inga erfarenheter

Köpt hos: DigiCom

Pris: 8990

2010-12-16 NiklasJs



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvaliten, ISO-Egenskaperna, Knappplaceringen, TopDisplayen.
MINUS: Inte fullt så vädertätad som 7D, men ska enligt källa fortfarande klara en hel del.

Fick min 60D nu i veckan och vilken skillnad det är mot min gamla 350D. En perfekt uppgradering!
Kameran är robust byggd, och jag kan personligen inte känna någon märkbar skillnad mellan den och en 7D som har magnesiumskal.
Knapparna känns bra placerade och är trevliga att ha att göra med. Var lite orolig då man sett digilarev´s sågning av dem, men jag tycker att de är riktigt bra.
Den roterande skärmen och manuella ljudinställningarna är också mycket trevliga när man ska filma, vilket kameran gör galant.
Kan inte annat än att varmt rekommendera denna kamera till både uppgraderare från ex en rebel, eller någon som just ska in i systemkamerornas underbara värld!
Köptes tillsammans med kitobjektiver 18-135 som jag är väldigt nöjd med! =)

Liknande produkter: 550D, 7D, D7000

Köpt hos: DigiGood (Ebay)

Pris: 9100

2010-12-13 adam.jisland



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: ISO'n man ser knappt bruset på 2000, Videon, Displayen,
MINUS: priset

Köpte kameran för ungefär 4 dagar sedan och jag ångrar mej inte en sekund !
Uppdaterade mej från en 1000d och skillnaden är enorm
rekomenderas starkt !

Liknande produkter: Canon 550d, 40d, 50d, 7d

Kundtjänst: mycket bra, skulle dock få en Lowepro 100aw men en av deras egna väska (inte Lowepro)

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 9800

2010-11-10 Fredrik Gson



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: 5.3 bilder/s, FullHD-Video, Vrid-LCD. Lättanvänd. Känns mycket rejält byggd.
MINUS: Knapparna kunde ha lite mer känsla. Men antagligen vanesak.

Min första systemkamera. Har även en Canon G11, som inspirerade till köp.
60D:n är rejäl, lite att hålla i.
Köpte till ett Canon 15-85 objektiv.
Tror jag gjorde helt rätt. Är mycket nöjd.
Lätt att lära sig funktionerna på kameran. Även för en som aldrig haft systemkamera innan.
Snygga och logiska menyer. Lättanvänt.
D60 känns helt rätt som instegskamera. Var på Mediamarkt ock klämde på alla sorter. (rekommenderas). Denna var helt rätt. 7D är för stor/dyr för ett första köp. 550D för liten/plastig.
Lägg hellre pengarna på ett bra objektiv. Köp inte kit!

Liknande produkter: 7D, 550D, Nikon.

Kundtjänst: N/A

Köpt hos: Rajala

Pris: 8999

2010-10-12 Qzernix



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätthanterlig, ger skarpa bilder i dagsljus, robust, bra af-system
MINUS: Aningen krånglig som första kamera, aningen suddiga bilder i mörker

En mycket bra kamera som sköter sig exemplariskt oavsett väder. Enkel att hantera om man har lite förkunskaper, annars om det är ens första kamera kan den vara lite krånglig om man inte kör full automatik. Ger mycket skarpa bilder i dagsljus men aningen suddiga i mörker. En robust kamera som tål mycket utan att ta skada. Kameran har ett bra af-system som inte svikit mig någon gång ännu, oavsett användningsområde eller väder.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 11890

2010-10-07 Shogun



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Ligger bra i handen och knapparna sitter alla på rätt plats. Den vändbara LCD-skärmen är bra för låga vinklar och vid makrofotografering. Men normalt använder jag nog även i fortsättningen den optiska sökaren.
MINUS: Måste nu uppgradera min Photoshop4 eftersom den nödvändiga Camera RAW6 Bara finns för PS5. Men det är ju inte Canons fel.Måste tills vidare öppna RAW-bilderna med Canons eget DPP.

Köpte kameran så sent som igår, men kan redan säga att den mer än väl motsvarar mina förväntningar. 60D är mer greppvänlig än min tidigare 50D och även om jag först saknade 50D:s joystick så vet jag nu att tryckplattan i hjulets centrum på bakstycket fungerar lika bra och är minst lika lätt att använda. Ett annat plus är att ISO-inställningen går att ha på automatik även när man jobbar i rawformatet. Videoinspelning har jag ännu inte använt, och uppriktigt sagt vet jag inte om jag någonsin kommer att använda denna möjlighet. Men vem vet?

Liknande produkter: Canon EOS 7D och EOS 5 Mark II.

Kundtjänst: Har jobbat med Canonkameror i över 40 år och har aldrig haft problem med deras kundtjänst och service.

Köpt hos: Fotoöversten

Pris: 11995

2010-09-27 Kronbergs



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Inte lika "klumpig" som Canon EOS 5D mk II, men känns ändå solid.
MINUS:

Valde mellan denna och Canon EOS 7D men föll för denna, då jag inte tar bilder i som kräver massiv seriebildstagning. Precis hämtat den och kännt lite på den och den ligger bra i handen och med EF-S 17-55mm objektiv väger den jämt.

Testade den idag och är nöjd med hur den presterar. Bra för att vara en "cropsensor" Jag är nöjd med knapparna och reglagens placering och bilderna jag tagit är helt i linje med mina förväntningar. Finns inget att klaga på. Jo, kanske att nackremmen hänger och slänger i LCD monitorn när jag har den utfälld. Men det kan jag leva med.

Liknande produkter: Canon EOS 7D

Köpt hos: Japan Photo