Ännu en blogg

Ännu en blogg: Att vara sig själv

Skönt med människor som inte tror sig behöva en märkvärdig klädstil, tidskrävande sminkning och en påkostad frisyr för att kunna vara sig själva.

.

Postat 2014-05-11 10:32 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ännu en blogg: Människor mellan 50 och 60

Dem finns nu en bok om, och jag måste säga att det är det roligaste som jag hittills har gjort under min "fotokarriär"!
Utgångspunkten var en personlig fråga jag hade: Den där vita fläcken på livets karta, den där 50-årsåldern, vad är det egentligen? Den raka sträckan mellan 40-årskrisen och pensioneringen? Eller, ännu värre, backen nerför? Vad har andra människors erfarenheter att säga mig om vad som väntar mig inom en inte alldeles för avlägsen framtid?
Det var ju bara att fråga dem helt enkelt. Och fota dem. Män och kvinnor i båda mina hemländer, Tyskland och Sverige. Tio möten blev det, med bekanta och obekanta. En kamera är ett underbart fikonlöv för att ogenerat få fråga.
.
50 plus by Katja Hellmig
.
Från första tanken till den färdiga boken har det gått ett år. Bildflödet utöver det här projektet har minst sagt varit ynkligt. Men det var lika bra, så blev det inte alldeles för mycket bildarkivering och keywording som fick mig att tappa fokus.
Jag känner mig nöjd, både med boken och svaren jag fick.
Och för att vara ärlig så hoppas jag att det finns några här i världen som har undrat samma sak som jag och som tycker det är roligt att ta del av denna bok.
 
 
 
Postat 2014-02-24 20:02 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Ännu en blogg: Dokumentärserie om franska fotografer på urplay.se

Nej, inte HCB för en gångs skull! ;)

För ett tag sen upptäckte jag urplay.se. Värt en titt i alla fall, mycket intressant där.

Bland annat alltså en serie om moderna franska (eller i alla fall i Frankrika bosatta) fotografer av olika genrer.

Det senaste avsnitt jag tittade på var om Patrick Swirc som jag, i likhet med de andra fotograferna, inte kände till sedan tidigare. Inte att jag tyckte att just det framhävda Eastwood-porträttet var bäst. Men bland de andra som visades fanns det några som var uppfriskande oklassiska.

Kolla gärna hela serien. I övrigt så ligger det även en dokumentär om Annie Leibowitz ute på urplay. Jag tror den gick på svt tidigare.

Känner att jag måste komma med ett porträtt jag också nu. Inte min genre egentligen men det här får duga.


Postat 2013-07-10 16:43 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera