Ännu en blogg

Ännu en blogg: Ett tack till Micke Berg

För något är sedan köpte jag ett antal fotoböcker för en tia var när Falkenbergs bibliotek rensade ut, bl.a. "Fotograferna" av Micke Berg. Där läste jag ett bra tips: Tror man sig inte ha råd med fina galleriutställningar med dyra ramar och allt så kan man ju lika bra hänga sina bilder på en tvättlina utomhus.

Ja, varför inte? Som amatör behöver jag ju inte ha märkvärdiga galleriadresser i min cv och inte heller finfolk som talar klokt om mina alster. Att hitta en utställningsmöjlighet kan ju rentav vara svårare än att ha råd med ramar.

Och så hade jag alltså min första utställning idag som samtidigt blev en ute-ställning. Jag visade några bilder från mitt 50 plus-projekt. Ingen Svensson som behövde ta sig över konsttröskeln utan bilderna kom till Svensson, närmare bestämt till Gustafsbergsdagarnas publik utanför Uddevalla. Så här blev det:

Bilder på pvc, ett rep och ståltråd för att jämna ut höjdskillnaderna.

Och så satt jag där och hade en drömsk dag i grönskan nära stadens bästa fikaställe medan folk gick runt och tittade. Jag konstaterar att den största nackdelen med en utomhusutställning är att man inte hör vad folk kommenterar om inte de tar ett direkt snack med mig.

Hade inte min semester förstörts av diverse olyckshändelser så hade jag tagit med mig skivorna på semesterresa. Det hade varit roligt att bila runt och hänga upp bilderna lite varstans. Men pvc är ju hållbart så bilderna kommer att återanvändas vid andra tillfällen.

Tack Micke för tipset! Mycket användbart och kul!

Postat 2014-08-09 18:49 | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera