Ännu en blogg

Ännu en blogg: Avundsjuk på stipendiater

När fotar man till sina projekt om man har ett heltidsjobb, familj och inte den jämt befintliga naturen som motiv?

Jag är lite frustrerad eftersom jag nyss bokade en fototid med en kille som deltar i mitt nuvarande projekt. Det får bli om ungefär en månad, i mellandagarna. De sista bilder som fattas innan jag kan knyta ihop säcken och bekanta mig med blurb. Jag är i startgroparna och måste ändå vänta så länge. Suck! Men jag ska ju tjäna mitt levebröd också.

För ett tag sedan läste jag en artikel om en ung tysk fotograf som fotade pappor. Tack vare ett stipendium bodde hon hos varje pappa resp. familj i en vecka och kunde ta hur många bilder som helst. Jag för min del får bara hoppas på att det just under den timmen som båda parter kan är fint väder, folk inte tidspressade, eventuella katastrofer långt borta osv.

Men vem ger ett stipendium till någon stackars amatör?

Skitsamma, nu är jag ju nästan klar i alla fall.

Den här bilden tog jag under min semester som jag tillbringade i Tyskland med att leta upp folk att fota. Honom trodde jag skulle jag ha mycket tid med. Men nej, han fick jobba oväntat mycket just då. Ingen chans att återvända inom en rimlig tid. Det skulle bli en dyr bild. Färjepriserna är inget att leka med.

..

Postat 2013-11-24 20:34 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Ännu en blogg: Fotoklubbar och generationsfrågan

För några dagar fick jag frågan om jag var med i fotoklubben.

"Ja." sa jag. "Varför frågar du?"

"Min dotter funderar över att kanske gå med i fotoklubben. Men hon har hört talas om att det bara är en massa pensionärer där så hon vet inte riktigt."

.

Visst är det så att de flesta jag har mött i fotoklubben är uppenbart äldre än jag. Men om alla som är yngre håller sig borta med motiveringen att det bara kommer äldre så är det ju inte så konstigt att det knappt finns några 40-minussare. Self fullfilling prophecy.

Även om jag förstår att man känner sig mest bekväm med folk i ungefär samma ålder så kan jag dessutom tycka att det inte är det sämsta man kan göra i sitt liv att träffa äldre människor med ett levande intresse.

.

Denna bild tog jag på en loppis höst 2011. Jag tyckte den var sorglig.

Postat 2013-11-03 20:38 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera