Ännu en blogg

Ännu en blogg: Det bästa med att komma ut med en fotobok

Det är de oväntade kontakter som blir till!

I somras kom jag ut med en fotobok om två bohuslänska fiskare: "Fånga dagen - dagens fångst".

Jag har legat ganska lågt med det av de två anledningar. För det första är jag missnöjd med trycket. Det var så bråttom med att få ut den före sommaren att det inte blev något provtryck. Inte att rekommendera. För det andra kan jag inte ens länka någonstans eftersom förlaget av någon anledning inte har förmått att lägga ut boken bland de nyutkomna på sin hemsida. På bokus och adlibris finns den att köpa men inte ens ett omslagsbild är uppladdad. Det har sina sidor att låta ett förlag sköta marknadsföringen. Jag kan bara rekommendera att man i avtalet konkretisera vad marknadsföringen ska bestå i.

Men hur som helst, sånt visste jag ju inte när det var boksläpp i Skärhamn i juli. Inte mycket folk och jag ville precis åka därifrån när det kom in ett par som talade ett språk som jag inte visste vad det var. Det visade sig att de talade italienska men att de levde i Frankrike och precis var på väg hem efter en termins jobb på Göteborgs universitet. Franska kan jag så det blev lite samtal. De blev helt entusiastiska över boken eftersom en kompis till dem hade gjort någonting liknande: Följt fiskare ut på jobbet och fotodokumenterat deras arbete. De köpte ett ex till sin kompis och vi bytte visitkort.

Efter mycket mejlande, i-spambox-hamnande och ringande fick jag nu äntligen veta vad någon fransman på andra kanten av Europa har åstadkommit på sitt håll:

http://www.museo-editions.com/maritime

"Les hommes de mer" - Havets människor

Här kan man bläddra lite:

https://indd.adobe.com/view/c1bb0801-db27-4aaa-a529-9e6812338ada

En liten annan skala i den verksamheten, jämfört med den jag följde. En annan skala i fotografens kändhetsgrad och framgång också. ;) Jean Pierre Duval verkar ju vara en aning mer proffs än lilla jag. Men oavsett tycker jag det är fantastiskt vilka band tvärs igenom Europa det kan bli. Nu ser jag fram emot att komma i personlig kontakt med fotografen.

Kul med sånt!

Postat 2016-11-14 13:07 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ännu en blogg: Vad gör en gatufotograf på en naturfotofestival?

Fota natur så klart.

Vårgårda naturfotofestival 2016.

Postat 2016-11-05 20:40 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera