Ännu en blogg

Ännu en blogg: Ni som fotar GF med Fujifilm X-E2 ...

... vilken EVF-inställning använder ni?

Jag behöver lite tips och råd hur jag blir vän med sökaren. Använder ni LCD eller sökaren och i så fall med eller utan ögonsensor? Vad har ni för erfarenheter?

Ögonsensorn är väldigt långsam tycker jag. Kanske en sekund innan den kommer igång. Är det så även hos er eller är det fel på mitt exemplar?

När EVF-sökaren väl kommer igång tar det i väldigt ljusa kontrastrika förhållanden ytterligare 1--2 sekunder innan den balanserar. Bilden i sökaren är först jätteljus och mörknar ner sen. Även det normalt?

Med andra ord så tar det 3 sekunder från att ha sett ett motiv på en solig gata till att ha kameran i anslag.

Man kan ju också använda LCD:n. Men då drar det på batterierna (ok, det går att lösa) och inte funkar så bra i starkt ljus heller (vilket inte går att lösa).

Måste jag bara vänja mig vid tanken att det här är en regn-, inomhus- och vinterkamera? ISO-egenskaperna är ju bra ...  :)

Eller finns det något knep? Nu har jag haft kameran i aktivt bruk i två månader. Jag är lika klok eller dum som i början ang. detta problem.

För bilden nedan var det inga problem. Inga starka kontraster, långsamma motiv.

(Förresten så är bilden tagen mitt i stan. Bakom mig går en traffikerad väg medan de lugnt plockar sina björnbär. Men efter diskussionerna i GF-poolen om bildernas lukt vågar jag inte lägga upp bilden där. Jag antar den luktar björnbär.)

.

Det vore roligt att få ta del av era erfarenheter. Hur gör ni med eran X-E2?

Postat 2014-09-07 08:07 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera