Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

117 |

Vintern rasat ut är sången vi sjunger i kväll. Inte överallt men på en del ställen. För egen del har vi och många med oss som tradition att bege oss till terasstrapporna nedanför Kärnan där sångare framför sången men även andra sånger för att hälsa våren välkommen.

 

Men det är även andra saker som har rasat den senaste tiden. Det har kastats sten och det har satts i brand. Att man eldar på Valborgsmässoafton och symboliken med lägereld att enas runt berör journalisten Heidi Avellan i dagens nummer av Helsingborgs Dagblad. En i mitt tycke mycket bra skriven text som avslutas så här:

 

…”Den som lever i Sverige måste respektera att svensk lag styr och omfattar alla. Här råder yttrandefrihet, religionsfrihet och åsiktsfrihet; här eftersträvas jämlikhet och jämställdhet; här har alla rätt att välja sitt liv. Sverige är ett land där hädelse inte är ett brott. Men att ge sig på poliser och blåljuspersonal är det.

När polisen som ska beskydda demokratin utsatts för våld måste polisen svara med det våld som krävs, att nu diskutera nya verktyg och insatsmetoder är därför självklart. Men på sikt måste vi – alla – hjälpa till att bygga ihop samhället. Samlas kring samma eldar.”

---

Inlagt 2022-04-30 15:52 | Läst 689 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Faller pladask för första bilden, men inget fel på andra heller! Och texten är definitivt viktig. Hälsningar/ Björn
Ja viktig text, det som händer är ingen svensk företeelse..importerad av politiker som blivit varnade men inte fattar.
HaD/Gunte..
Första bilden fantastiskt vacker! Faller i trans! Ha en fin första maj! MVH Yvonne
Tack Björn, Gunte och Yvonne för Era kommentarer om både bilderna och texten. Det uppskattas mycket.