Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

4 | Symbolik

Man kan lätt lägga in symbolik i bilder, sådan är jag men kanske inte alla är precis som jag. I denna bild la jag in denna värdering. 

Hm, jag skulle nog tänka mig att Coronavirusets framfart kan liknas med en simpel väderkvarn. Det grundar sig i ordspråket – Slåss inte mot väderkvarnar. Det kommer från Cervantes roman Don Quijote där huvudpersonen får för sig att väderkvarnar är ondskefulla jättar. För mig innebär det en övermäktig fiende som man inte kan rå på, ungefär som Coronaviruset, det går inte att hejda, i alla fall inte förrän vi har vaccin. Just denna har vingarna fastspända så här är det lugnt.

 ***

 I denna bild la jag in denna värdering:

Här är jag, ganska ny i församlingen, jag tas väl omhand, jag har stöttning av två stabila enheter (personer) och dessutom har jag ett bra grundläggande skydd (stamskyddet). Dessutom har jag för säkerhets skull en graverad skylt med vad jag är för en typ om någon nu inte vet det. (Hm, detta är som tur är inte något vi har börjat med än även om ICA gör sitt bästa för att definiera våra köpmönster). I min omgivning omges jag av betydligt äldre enheter (träd) som kommer att hjälpa mig i framtiden. (Även de har alla graverade typskyltar för övrigt).

 ***

Jag hittar i New York Times en lång sida med bilder från segerdagen den 8 maj 1945, dagen då Tyskland kapitulerade. I USA firar man Victory in Europe Day (VE-day), kolla in bilderna här.

 ***

Ni som har läst blogginlägg Nr 1 vet att jag gillar blommor men jag har en stor förbättringspotential, eller som Tegnell hade sagt, kunskapsläget är svagt, när det kommer till identifikationen av dessa. Nu riktar jag mig till kännare av blommor och blader, vad är detta för något, är det en utplanterad trädgårdsart? Själva bilden är tagen med mitt 85 mm/1.8 objektiv. Det var ett tag sedan jag använde det och i min utveckling som fotograf blev jag påmind om att närgränsen inte är där jag tänkte den skulle vara. Men om man prickar rätt, på långt avstånd och därefter beskär bilden kan det se ut så här. Men vad är det?

 ***

Inlagt 2020-05-09 07:44 | Läst 1173 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Intressanta tolkningar.

Engelsk eller spansk klockhyacint
Svar från Lionmats 2020-05-10 15:44
Tack Peter.

Nu vet jag vad det är blomma, utmärkt.

/mats
Det är bluebells, vanliga i engelska woodlands! Intressant symbolik i dina första bilder och jag håller med, man kan inte slåss mot väderkvarnar! Ha en fin dag!
Svar från Lionmats 2020-05-10 15:45
Hej Yvonne

Nu har jag lärt mig det, bravo.

Nej, man får välja sina strider om nu det är möjligt.

/mats