Här kommer jag att redovisa lite funderingar och visa lite bilder från mina irrfärder i den blekingska myllan.

Blåsig ejderpremiär

Det var en tämligen blåsig ejderpremiär idag trots att vinden hade lagt sig betydligt sen i går eftermiddag. Kompisen LG hade redan haft 3 praktejdrar under torsdag-fredag så förväntningarna var höga ändå. Efter bara ca en halvtimme på plats på Uttorp, Sturkö så hördes ett vrål från Kenny som precis fått syn på praktejder nr 4 för Blekinge i år. Efter många om och men fick jag en snabb glimt av den arktiska juvelen när den passerade oss i 70 km/h på låg höjd mellan vågtopparna. Tyvärr lyckades jag inte få in den i sökaren på kameran så något skott blev det inte denna gången. I övrigt var det inte särskilt mycket som passerade. Några hundra ejdrar, några sjöorrar, en havsörn, lite skarvar och de sedvanliga småskrakarna som redan verkar vara på plats här längst ut  i ytterskärgården. Kanske blir det ett nytt försök i morgon bitti.


De inrullande vågorna med simulerad dubbelexponering i efterarbetet. En exponering på kort tid och en på lång. Faktiskt mycket likt effekten man kan få direkt i kameran.


Inte många ejdrar passerade idag på närhåll. Här är i alla fall några stycken.


Ett gäng småskrakar passerar.

Vi får se om det blir mera imorgon?!

Inlagt 2019-03-09 17:01 | Läst 702 ggr. | Permalink

"Tack för kommentarerna. Tyvärr blev det inte mycket att hänga granen i under morgonen idag. Nya försök på torsdag eller fredag!"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Låter härligt med Ejderstreck, det är lite speciellt! Minns en gång för årtionden sen när jag åkte långfärdsskridskor ihop med en grupp i skärgården, då åkte vi alldeles utefter en iskant ner mot Dalarö och mötte flock efter flock av sträckande Ejdrar några tiotals meter utanför iskanten.. allt i solsken dessutom..
Hälsn!
Svar från Tonyeagle 2019-03-09 18:18
Låter som ett härligt minne!
Tack för din kommentar.
Härliga bilder. Vågbilden är som en expressionistisk målning. Ejderbilden får mig att känns suck...vad fin den är :)
Du är en duktig fågelfotograf!
- hawk
Tjusigt! Snyggt fångat.

MvH
Johnny
Tack för kommentarerna. Tyvärr blev det inte mycket att hänga granen i under morgonen idag. Nya försök på torsdag eller fredag!