Här kommer jag att redovisa lite funderingar och visa lite bilder från mina irrfärder i den blekingska myllan.

Blekingekust 16 mars

Här kommer lite bilder från dagens vandring längs kusten i östra Blekinge.


Lärkorna har sedan flera veckor tillbaka anlänt till strandängarna. Idag spelade de lite också.


Som alltid får man syn på någon överflygande havsörn om man har koll i luftrummet.


Hundratals vitkindade gäss har slagit sig ner på Torhamns udde inför årets häckning. Arten som härstammar från den arktiska tundran har på senare år blivit en dominerande häckfågel på många ställen i Östersjön. Förra året räknade jag hundratals ungar bara på strandängarna vid Torhamns udde. Betestrycket från dessa fåglar kan vara ett problem för djurägarna.


Ett trevligt möte med berglärkan med sina coola svarta horn resulterade i några bilder. Fågeln häckar i fjällvärlden och ska snart lämna sitt övervintringsställe här i söder för att bege sig norrut.


En annan fjällfågel som jag fick stifta bekantskap med idag var denna födosökande snösparv. Även dessa brukar övervintra längs våra sydliga kuster.


Fågeln var mycket orädd och efter ca 100 bilder gick jag vidare med fågel flygande bredvid mig. Tydligen hade jag varit trevligt sällskap där jag låg raklång i tången under 20 minuter och fotograferade.


Även 12 födosökande gråsiskor, som även de snart ska bege sig norrut, födosökte frön i tång och bland grästuvor.

Det var allt för denna gång.

Tony/Naturfotogrupp Sydost

Inlagt 2019-03-16 17:54 | Läst 706 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Trevligt! Bilderna andas lite vårkänsla.. Berglärka har jag sett några gånger genom åren, oftast under flyttider på hösten i ytterskärgården, men även på en av de 'toppar' som finns runt 'Storstockholm', som oftast består av bortsprängda bergmassor vid tidigare byggnationer av förorter runt stan, i mitt fall så har jag sett dom vid Vårbergstoppen sydväst om stan, på hösten för flera årtionden sedan.. Idag hörde jag tre Bofinkar som sjöng för full hals här på Södermalm, trots gråväder och ganska kallt.. de första för året, dom har troligen anlänt under natten..
Hälsn!
Bergslärkan har jag aldrig sett. Ser lite speciell ut med det gula och svarta. Trevligt möte med snösparven. Det är sådana tillfällen som ger naturfotograferingen det där extra.
Sten
Berglärkan var ju en fullträff, är säker på att jag aldrig sett någon på rimligt nära håll.
Fina bilder på berglärka och snösparven. Snösparven brukar jag se nere i Falsterbo på vintern, berglärka har jag aldrig sett i närbild. Var det inte berglärka som flög längs skånska västkusten i en stor flock förra året, som det t.o.m stod i tidningen om?