Fotoklotter. Ett slags fotografiskt skissblock, där mina infall är en inbjudan till diskussion.

Barndomens glada lekar

 

Och vuxenlivets.

Med ett öppet sinne och barnasinnets lekfullhet i behåll och,

inte minst,

 med hjälp av kameran,

blev jag deltagande i barnens lek.

Med en känsla av att detta var en metafor för Livet ,

som fladdrar förbi ett allt mer rasande tempo

inför den slutliga rutschbanan.

Inlagt 2014-07-26 21:19 | Läst 1861 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket spännande och färgglada bilder, till fin text.
Tack! Färgerna är inte riktigt de färger jag brukar förknippas med men även jag kan bli euforisk emellanåt. Dock ofta med ett sting av vemod över dess flyktighet. Be happy!
Eva
Utomordentligt vackra är dina bilder och jag tycker om färgskalan. Är inte säker på hur du gjort, först trodde jag det bara är rörelseoskärpa när du följer med gungan i rörelsen på lång tid, men blir tveksam om det är det hela, vill du berätta? Fint är det i alla fall/ Björn T
Svar från Karuzzell 2014-07-27 18:25
Tackar ödmjukast! Så roligt, att du gillar bilderna med dess oskärpa och färger. Det gläder mig. Visst berättar jag gärna hur jag gjorde. Du har alldeles rätt! Effekten är resultatet av att jag panorerade flickan på gungan med lång slutartid (1/4 sekund). Ljusregnet (hm) på första bilden är solljus, som silades genom lövverket på trädet i bakgrunden och på de övriga gungbilderna är det ren rörelseoskärpa i bakgrunden. Pojken i rutschbanan var faktisk lite svårare att få till, eftersom han rörde sig mot mig men metoden är densamma. Slutartid 1/10 sekund.
Tack för din kommentar!
Eva