Fotoklotter. Ett slags fotografiskt skissblock, där mina infall är en inbjudan till diskussion.

En ganska vanlig dag

Efter evigheter av gråa, mulna dagar uppenbarade sig äntligen solen.

Lämpligt, eftersom jag och likaledes fotointresserade väninnan planerat in en efterlängtad fotoutflykt.

Jag hann fylla på fågelautomaten innan vi åkte och medan jag väntade, passade jag på att ta några bilder i det fina motljuset.

Och plötsligt kom den lika efterlängtade entitan.

Den som inte varit här på två år.

Det bådar gott.

När vi kommit fram till målet för vår utflykt, hade ljuset redan sinat men en gul vassrugge med några nyponbuskar lyste ändå upp och triggade fotolusten.

Skarvarna är aldrig fel.

Men det blir nog till att återkomma....

Inlagt 2014-12-17 22:05 | Läst 1911 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Flygande fågel i motljus...snyggt!
Svar från Karuzzell 2014-12-18 10:57
Håller med! Kan bli riktigt snyggt med genomlysta vingar. Hoppas få många fler och längre chanser till bra bilder framöver.
Tack för din kommentar!
Eva
Hej! Vad skönt med lite sol, det är viktigt Roligt med Entita också den ser jag aldrig uppe i Tantolunden.. Men den hör väl också mer till barrskogar än de avlövade lövträden som finns här, det är min teori till att jag inte ser den.
Mvh!
Svar från Karuzzell 2014-12-18 11:05
Har läst på rätt mycket om en- resp. talltita men mest koncentrerat mig på att försöka hitta något, som möjliggör säker artbestämning. Tänker mig, att entitan är mer knuten till lövskog än talltitan men båda lär väl finnas på dina breddgrader. Hos mig i södra Skåne är det nog mest sannolikt, att de titor jag ser är entitor men riktigt säker kan man nog aldrig vara. Alla de tecken, som kan skilja mellan arterna är överlappande och det enda säkra skiljetecknet är lätet. Hur som helst är de inte speciellt vanliga hos mig på slätten, medan de kan ses en bit upp i skogen.
Med vänlig hälsning
Eva
Finfina bilder Eva. Speciellt de med mycket natur i, sådana skulle jag själv vilja ta. Solen har jag inte sett på evigheter nu igen, den bara måste komma fram. Entitor är trevliga.
Svar från Karuzzell 2014-12-18 11:11
Tack Ingemar! Naturbilder är mycket trevligare än bilder av fåglar vid foderautomaten men det är både roligt och lärorikt, att försöka fotografera småfåglarna där. Det är dessutom något av en utmaning, att försöka få till lite annorlunda eller spännande bilder. Entitorna tillhör nog de minst mesiga men är alltså sällsynta hos oss.
Fotomässigt är t.ex. den kvicka nötväckan en större utmaning.
Ha det gott!
Eva
Tycker om dina fina fågelbilder :-D! Skarvarna är särskilt vackra men även flygbilden tilltalar mig.
Skönt med lite sol!!

Hälsningar/Kirsten
Svar från Karuzzell 2014-12-18 19:32
Solens besök var kortvarigt men gav mersmak. Roligt, att du gillar mina fågelbilder! Skarvarna är en av många favoriter. Hoppas kunna komma lite närmre nästa gång eller i alla fall ha med stativet.
Tack för din kommentar. Den uppskattas.
Med vänlig hälsning
Eva