Fotoklotter. Ett slags fotografiskt skissblock, där mina infall är en inbjudan till diskussion.

Första mötet

 När jag började blogga här på Fotosidan tänkte jag mig, att jag skulle visa en viss sorts bilder.

Till det, som jag ALDRIG skulle visa var bilder, som jag då tyckte bara hörde hemma i Familjealbumet. 

Men jag har redan, sedan länge, släppt den principen.

Hon, som gjorde skillnaden, var första barnbarnet.

Nu har nästa barn kommit och igår kom den lilla familjen på besök.

Det blev förstås en laddning bilder på Lillebror, fyra dagar gammal

Att jag frångick min ursprungliga princip, berodde inte bara på att tösabiten är vårt barnbarn och dessutom en osedvanligt rar liten tös utan för att jag vill utveckla mitt barnfotograferande.

Så nu hoppas jag på kritiska kommentarer till bilderna.

Inlagt 2015-03-08 12:45 | Läst 3079 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Nu blir du besviken, men av mig får di inga kritiska kommentarer på dessa bilder:) Vad jag förstår så har du tagit alla med befintligt/naturligt ljus, det gillar jag. Jag njuter av det lilla livet. Mitt andra barnbarn skulle anlänt i torsdags, jag står stand-by dygnet runt sedan ett antal veckor för att ta hand om den förstfödde när det blir dags. Spännande är det. Och fina bilder fick du.
Svar från Karuzzell 2015-03-08 21:42
Jo, nog blev jag allt lite besviken. Den enda kommentaren hittills... men ingen kritik!
Men jag tackar för din kommentar, även om jag hoppats på lite mer synpunkter. Nu undrar jag ju: Helt ointressanta?, urdåliga?, meningslösa? eller vad?
Jo, du skriver 'fina' och 'i befintligt ljus'. Det tackar jag för! Jag har väldigt svårt för blixten, som jag skaffade för ett tag sedan. Köpte en bok om blixtfotografering (som jag fick tips om via bloggen) på bokrean men har inte hunnit titta på den än. Så alla bilderna är tagna i det lilla dagsljus, som kom in genom fönstren. Det betyder relativt högt ISO och ett brus, som jag ännu inte lärt mig hantera i efterbehandlingen. Har också försökt 'lätta upp' skuggiga partier i samma efterbehandling. För mycket eller för lite? Men resultatet känns ändå betydligt bättre än när barn nummer ett kom..... Det är bara att fortsätta testa sig fram. Det tråkiga är, att man under tiden missar tillfällen, som aldrig kommer åter. Får väl kolla vad som finns i bokhandeln om ämnet. och fortsätta experimenterandet i camera raw.
Jag önskar dig och din familj lycka till med nya barnbarnet och ser fram mot både bilder och kanske rentav lite diskusission kring dem.
Tack igen för din kommentar. Den värmde verkligen denna dag!
Ha en skön vårvecka!
Eva
Hur tror du jag skulle kunna skriva kritiska kommenarer
på bilder på ett barn som är fyra dagar. Vad skulle det vara?
Så vackert det är få se pappa med denne lille som inte är
men än ett par händer stor.
Vad det är underbart få se en så liten igen.
Mina barnbarnsbarn har nu blivit elva och åtta månader.
Hur fort går tiden.
Nu har du mycket att dokumentera med två små.
Underbart blir det.
///Gun-Inger
Svar från Karuzzell 2015-03-09 18:17
Oavsett motivet kan ju utförandet vara mer eller mindre lyckat. Och det var synpunkter på det, som jag hade önskat. Bilder på barn är inte bra bilder bara för att det är barnbilder. Om jag istället visat bilder på en blomma eller varför inte en fågel, hade det kanske varit lättare, att ha påpeka dålig hantering av ljus och/eller färg, oskärpa, brus eller dålig komposition. När det gäller barnbilder utbrister de flesta oftast bara hur rart det är med barn! Men jag ville vända på det och skälet var,(för att jämföra med blommor), att tiden känns för kort och tillfällena för få, för att använda till träning. Lite råd och hjälp hade tacksamt tagits emot.
Men jag tackar för din kommentar och önskar dig en skön vårvecka!
Eva
Det är bra att kunna ändra sig. Och bra att du har gjort det, annars hade vi ju inte sett dessa fina bilder!
Jag brukar inte ge mig in på bildkritik när det handlar om bilder publicerade i blogginlägg, hoppas du har överseende med det... :)
Svar från Karuzzell 2015-03-09 18:31
Så trevligt, att se dig här! Jo, det är ofta både nyttigt och tilltalade, att kunna ändra sig. Det gläder mig, att du tycker om bilderna men jag hade ändå velat ta del av ett kritiskt bemötande av dem. Kanske har jag missat något väsentligt i bloggvärldens uppförandekodex men jag hade gärna sett lite mer av diskuterande kring bilderna i åtminstone min egen blogg. Det är ju trots allt en fotosida och det är ofta ganska många, som tittar på inläggen. Därmed borde det finnas en mängd synpunkter att dra nytta av.
Det är klart, att jag respekterar ditt förhållningssätt och kanske måste jag tänka om också här. Jag får välja ut en bild (eller två) och lägga upp i Bildkritik.
Tack för din kommentar!
Eva
Underbara bilder! Kan inte ge annat än positiv kritik. Ömheten lyser lång väg och bilderna går direkt in i hjärtat.
Katarina
Svar från Karuzzell 2015-03-15 14:07
Tack Katarina för dina fina ord. Kritik kan innefatta både bildinnehåll och utförande men bildens främsta värde ligger oftast i det, som den förmedlar och därför gör din kritik mig innerligt glad.
Eva