En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Nya saker på Fotosidan

Igårkväll (torsdag) så släppte vi ut lite saker. Här kommer en lista med vad det var.

Aktivitetspoäng



Vi har sedan starten (2001) tänkt att vi skulle spinna vidare på ett koncept med aktivitetspoäng (som vi byggde in på sajten Utsidan.se på den tiden). Det systemet kallades för kottar som man då samlade på. Vi har inte riktigt kommit i mål med det hos oss kan man väl säga men nu tog vi tag i det och har byggt in det. Systemets syfte är att premiera aktiviteter som skapar en levande community, och den som bidrar med mycket skall få något tillbaka. Så nu finns det en tabell med saker som ger poäng och den tabellen är levande. Dels kan vi lägga till saker men också justera poängen viktat mot vad andra saker ger för poäng. Det är inte helt lätt om man till exempel skall ställa ett blogginlägg mot en bildkritikkommentar. Men men, vi tror vi har en hyfsat tabell nu.

Ny medlem  100 poäng, Ny bild i GFS  50 poäng, Ny bakgrundsbild på profil  20 poäng, Ny bild i tävling  15 poäng, Ny första bildkommentar  15 poäng, Nytt blogginlägg  15 poäng, Ny bildkommentar  10 poäng, Ny prylannons  10 poäng, Ny favoritmarkering  5 poäng, Gått med i grupp  5 poäng, Ny produktrecension  5 poäng, Ny produkt  5 poäng, Nytt foruminlägg  5 poäng, Ny forumdiskussion  5 poäng, Ny gruppbild  1 poäng, Ny följning  1 poäng

Vi kommer sedan bestämma en poängnivå när man når upp till en nivå som skall heta något i stil med Awesome, En riktig fotokompis, Diamant, etc etc. Den nivån når man upp till när man räknar samman poängen från de X senaste dagarna (vi har inte bestämt om det är ett kvartal, halvår, år eller mer). När man nått upp till poängen så kommer man få ett litet emblem bredvid sitt namn och man kommer få Y % rabatt på medlemskap, Akademi-kurser, Fotosidan Magasin och böcker så länge man har denna nivå.

Så poängen kan du nu se på din profil. Ingen annan ser dina poäng och hur du tjänat in dem. Du kan också klicka på poängen för att se lite data om dem och hur de fördelar sig över tid. Vi slog på insamlingen av poäng för 4-6 veckor och har justerat tabellen lite sen dess men nu får man poäng helt enligt tabellen.

Uppfräschning av bildvisningssidor

Denna sida kallar vi internt viewpic eller bildvisningssidan

Vi har lagt en hel del på att fräscha upp bildvisningssidorna. Det finns två sidor, en första sida (viewpic) som man kommer till när man kommer till bild från en tumnagel, och det finns en sida (viewlarge) som man kommer till när man klickar på en stor bild. Den senare har inte varit riktigt responsiv utan har funkat dåligt på mobilen. Detta är nu omkodat så sidan visas rätt även på mobilt.

Nu fungerar denna sidan perfekt även på mobilt så att bilden visas i 100% bredd och med infokolumnen under sig. Vi har även förtydligat Favoritbild (hjärtat) och dela-logiken och fräschat upp utseendet i informationskolumnen.

På den sidan så har vi kikat över informationskolumnen och bland annat lagt till en Följknapp så man lättare kan börja följa fotografer vars bilder man gillar (att följa en fotograf innebär att man får info i sitt händelseflöde när den fotografen tex laddar upp en ny bild, skriver blogginlägg mm).

Annat

- vi har tagit bort de gråa sidokolumnerna som låg över alla sidor. Så nu är det vitt. 
- artikelarkivet har fått ytterligare uppfräschning och förenkling 
- artikelvisning har fått lite justering där rubriken ligger ovanför bilden och artiklarna under Merläsning har ett renare och effektivare utseende. 

Inlagt 2017-03-24 12:55 | Läst 6896 ggr. | Permalink
Har det inte också blivit ny bakgrundsfärg på lilla symbolen som visar att det hänt nåt på ens egen sida? Den färgen är djupröd nu och var väl mer orange tidigare? OK för min del.

Betr poäng tror jag att uthållighet också ska premieras. "Ny första bildkommentar" får poäng, men jag tycker att även den femtioelfte är värd nåt.
Svar från David Elmfeldt 2017-03-24 15:11
50-11 får också poäng medan första ger lite mer.
Hallå där, vad ÄR detta för system med poäng för det man gör eller inte gör och
dessutom ett töntigt hjärta? Hjärtan för mig är förbehållet dom som jag verkligen älskar, er symbol betyder inget, mer en ett missbruk av en vacker sådan.

Sen när ni skriver " Ingen annan ser dina poäng" ÄR detta inte överstämmande med sanningen. Jag ser i alla fall den markeringen hos andra medlemmar? Sen behöver ni inte ändra eller lägga till sådant som faktiskt fungerar bra redan. Det skapar en hets eller stress att prestera mer hela tiden och det kan/bör väl inte vara ett mål? Detta ÄR inte en sådan sida jag vill visa något på, som ni försöker mäta. Det finns andra sätt att upptäcka, vad jag och andra faktiskt tycker är trevligt här på FS och också ÄR bra på, bara så ni vet ...
Svar från David Elmfeldt 2017-03-24 15:11
Det var ett fel där. Nu ser man bara poängen själv.
Ta bort konceptet med bakgrundsbilden och ni får 1000 poäng från mig. Bakgrundsbilden tar upp mycket plats och bidrar men ingenting. Man skulle få mycket nyttig yta för visning av tumnaglarna. Har ni funderat på att ge oss våra gamla, hederliga tumnaglar tillbaka? Det har gått flera år men jag har fortfarande svårt att smälta de röriga tumnaglarna. Med denna förändringen skulle ni få 1000 högkvalitativa poäng till från mig.
Svar från David Elmfeldt 2017-03-24 15:12
Sorry. Tumnaglarna i den gamla formen är inte på g tillbaka. Sorry :)
Är egentligen inte intresserad av dessa poäng, men undrar om kommentarer i bloggar inte är värt något, bara bildkommentarer. Nu när många bloggar blivit enbildsinlägg så känns det som om bildpoolerna flyttat över dit.
Svar från David Elmfeldt 2017-03-24 15:12
Jo de borde de nog vara! Bra förslag!
Margareta Cortés 2017-03-30 11:39
Hände det inget med det förslaget?
Svar från David Elmfeldt 2017-03-30 14:17
Jo det kommer! Inte hunnit!
Margareta Cortés 2017-03-31 10:01
En tanke som slog mig, det kanske bara skulle vara poäng för "ett blogginlägg per dag" som det är nu slängs det in åtskilliga inlägg med en bild och bara en rubrik och fyller ut blogglistan. Antar att det många gånger är för att samla poäng. Inte så intressant att titta på dessa inlägg eftersom det inte finns så mycket att läsa där. Dessutom så har man ju redan sett bilden nu när den visas i listan. Vet inte om jag har fel, men har för mig att en blogg ska innehålla lite mer.
GunnarW 2018-01-30 23:19
Jaha! Det kan vara anledningen till en massa textlösa enbilds blogginlägg som för mig kändes, ja, lite konstiga, eller tomma.

(jag har just upptäckt poäng)
Jag ser inte poängen med alla dessa poäng. Om det bara är jag som kan se de, då bryr jag mig inte om de. Om även de andra kan se de, då blir det en onödig stressfaktor. Vad är meningen med det hela? Bättre att lägga energi på att göra nyttiga förändringar som användarna gärna vill ha.
Svar från David Elmfeldt 2017-03-24 16:33
Jag skrev en del där uppe om det;

"Systemets syfte är att premiera aktiviteter som skapar en levande community, och den som bidrar med mycket skall få något tillbaka.

Vi kommer sedan bestämma en poängnivå när man når upp till en nivå som skall heta något i stil med Awesome, En riktig fotokompis, Diamant, etc etc. Den nivån når man upp till när man räknar samman poängen från de X senaste dagarna (vi har inte bestämt om det är ett kvartal, halvår, år eller mer). När man nått upp till poängen så kommer man få ett litet emblem bredvid sitt namn och man kommer få Y % rabatt på medlemskap, Akademi-kurser, Fotosidan Magasin och böcker så länge man har denna nivå."
Hej igen! Såg nu att bildtexterna har blivit centrerade.

Jobbigt att läsa om texten är längre än nån enstaka rad.

Som läsare är vi ju så intrimmade på att det antingen ska vara en spalt med både rak vänster och rak höger, eller i enklare fall rak vänster att centrerat stör läsandet. Hoppas ni rättar till detta.

(David: Såg nu att det blir poäng för alla kommentarer. Bra.)
Svar från David Elmfeldt 2017-03-24 20:40
Ja just det blocket är en utmaning. :) Vi måste putsa mer där.
Klippet citat:
"Systemets syfte är att premiera aktiviteter som skapar en levande community, och den som bidrar med mycket skall få något tillbaka.

Min mening og opfattelse er, at der foregår megen aktivitet og bidrag til det levende fællesskab på "Bloggen".
På vores profilside har der da også hele tiden været markering/registrering af vore kommentarer på bloggen.

Mvh. Erik fra Roskilde/DK.
Tycker överlag att de grafiska förbättringarna är just förbättringar. Jag gillar dom eller är i vart fall neutral.

Vad gäller poängsystemet har jag mycket svårt att se vitsen. Min erfarenhet från ett helt gäng webforum är att dylika system visserligen kan öka aktiviteten, men ofta på bekostnad av kvalitet. Den genomsnittliga kvaliteten blir helt enkelt sämre då en hel del deltar i syfte att samla poäng eller inlägg, eller "likes". Tänk bara hur mycket onödigt skit som postas på Facebook. Hur mycket av detta hade man sluppit om inte "poängsystemet" funnits?

Och det är ju det ni vill uppnå. Men det sker på bekostnad av kvalitet. Medlemmar som primärt bidrar med kvalitet själva och är ute efter kvalitet kanske då inte orkar sovra utan minskar istället sin egen aktivitet. Då har man delvis bytt ut de aktiva användarna mot användare som genererar mer material av lägre kvalitet.

Nä, skrota det systemet snabbast möjligt igen!
Måns H 2017-03-24 21:56
Daniel har en poäng här.

Att tänka kvalitet är inte fel.

Fotosidan har ju redan ett system där man klickar på en tummen-uppsymbol om man tycker en kommentar varit bra. 20 poäng per tummen upp tycker jag!
GunnarW 2018-01-30 23:25
@Daniel: Det om utspädning tror jag absolut är en risk. Jag har sett såna tecken - innan jag nyss upptäckte det här med poäng och insåg en möjlig orsak.

@Måns (och @FS): tummar får jag nog av på andra håll och använder inte, ser dem knappt, men jag läser text och bilder och skriver lite ibland. Så är det för mig.
En grafisk förbättring jag gärna ser är att göra bildtiteln tydligare. Jag bläddrar ofta i Galleriet på full storlek med svart bakgrund och bläddrar sedan framåt bild för bild. Titeln är då inte särskilt framträdande vilket lett till ett par onödiga kommentarer till bilder från mina sida då jag inte uppmärksammat bildens titel.
Men får man inga poäng för bloggkommentarer???
detta är nog bra för att eventuellt få upp aktiviteten på sidan. För som det är nu är det ganska dött. Det har blivit en extrem försämring när det gäller aktiviteten här den sista tiden. speciellt i alla grupper. folk verkar inte ha något intresse längre i att varken lägga upp egna bilder eller kommentera andras bilder.
Sten-Åke Sändh 2017-03-25 00:12
Det är egentligen konstigt att det ska behöva vara så men det kan ju även bero på att det inte bara räcker med att lägga upp en bild. det blir ju ofta väldigt mycket intressantare om en fotograf berättar hur bilder kommer till och hur man tänkte när man tog dem och efterbehandlade dem. Man kan lära sig väldigt mycket av det men enstaviga positiva tillrop ger ju inte så mycket att diskutera utifrån.
andreassofus 2017-03-25 09:19
Jag håller med dig. positiva kommentarer som "vacker bild" är ju alltid trevligt men det ger ju inte så mycket. Det är också svårt ibland att skriva vad tanken är med bilden. Ibland finns det ingen tanke med bilden, ibland kanske det bara är en vacker bild. En bild måste inte alltid ha ett budskap eller väcka djupa tankar hos betraktaren. För mig som landskapsfotograf är det sällan jag har varken tankar eller budskap i mina bilder. Jag vill bara skapa vackra bilder.

Hur som helst så reagerade jag bara på att aktiviteten här på sidan har minskat, och jag tror inte det beror på att fotografen inte skriver ner sina tankar om sin bild.
GunnarW 2018-01-30 23:31
@Sten-Åke: bra sagt, jag håller helt med
Verkar som om det är lite fel på "räkneverket" för det verkar ju bara vara typ senaste månadens aktiviteter som visas i den nya summeringen medan den gamla statistiken på profilsidan visar helt andra siffror. Man kan ju filtrera även på hela senaste året eller under hela tiden man varit med men det påverkar överhuvudtaget inte den nya statistiken.

Undrar väl bara om den här typen av system kommer göra det ni vill att det ska göra. Det vore väl rätt förfärligt om folk bara skulle sätta igång och posta en massa "dummy-inlägg" för att få billigare medlemsavgift bara för att dra till med det mest uppenbara. Ibland blir man faktiskt förvånad över vad folk är beredda att göra för att tjäna några "spänn".

Den dagen den typen av motivation skulle vara ett tungt skäl till att logga in på FS så är det nog dags att gå någon annanstans.

Jag undrar bara om det inte är OK bara att delta i communityns liv bara för att lära sig lite nya saker och diskutera dem vare sig det gäller bilder man ev. tagit eller teknikfrågor man kan vara intresserad av. Kommer poängräkning göra de mer aktiva som inte redan är det? Är det det som är tanken?

Du ser ju redan diskussionerna om poängstafflingen för olika aktiviteter. Du kommer nog att få fullt upp med bara den här diskussionen.

Men lycka till med förnyelse och utveckling, jag är positiv till ambitionen!
Svar från David Elmfeldt 2017-03-25 14:48
Ja det är bara summering sen ca 20/2 2017 då vi byggde logiken för att börja räkna. Så inget innan dess är inräknat.
Uppmuntrande!

❤️ 35 poäng hittills! 🥇
Just nu går det inte att redigera eller radera ett nyskrivet svar på en bildkommentar. Hoppas det rättas till.
/ Bengt H.
Kemal Sahacic 2017-03-25 08:31
Jag har haft samma problem länge... och fortfarande har!
Sen finns det ju säkert några fler av min typ, som gillar att lägga upp bilder för att synas (exhibitionist?), titta runt på andras bilder för att se och lära (det blir man aldrig för gammal för!) men som väldigt sällan lämnar några spår i form av kommentarer!
Nu känner jag att den här kommentaren blev väldigt konstig men jag tror att poängen är, varför poäng? Det är väl ändå inte meningen att Fotosidan ska konkurrera med Facebook och liknande? (som jag f ö inte är intresserad av!)
Nu är det kanske dags för er att göra ett diagram över olika förändringar som ni gjort på sista 10 år och hur de har påverkat aktiviteten och antalet av medlemmar på sajten. En del av förändringar har direkt lett till en minskad aktivitet på sajten antar jag:

- Att strypa inflödet av uppladdningar i bildkritik-poolen (två per vecka).

- Att införa massor av nya bildpooler i vilka man måste vara medlem för att kunna publicera sina bilder.

- Att vara tvungen att kommentera en bild (i vissa pooler) för att kunna ladda upp en bild.

- Rörigare tumnaglar.

- Mindre användarvänlig layout med onödiga och överflödiga funktioner.

Visst har ni gjort en del positiva förändringar som har lett till en ökad aktivitet på sajten men i ert intresse är att analysera det på ett mer vetenskapligt sätt och inte vara rädda för att övergå till gamla lösningar och idéer som har funkat bättre.
Oförbätterlig 2017-03-25 12:42
Ja, kan man inte ladda in fler än 2 bilder/ vecka i bildkritik förstår jag att det blir färre bilder och färre som kommenterar. Det är väl inte så många procent av avändarna som tar steget att lägga ut bilder där. Har tänkt på att det är tunt med material i Bildkritik, nu vet jag varför.
Svar från David Elmfeldt 2017-03-25 13:33
Det klassiska dilemmat som vi alltid jobbat mot är att medlemmar tycker att andra medlemmar lägger upp för mycket bilder men inte kommenterar andras. Det har varit prio 1 att lösa det genom alla år. Därför har begränsningar av inflöde och tvingande kommentering skapats.

Under veckan så har vi också förberett så den klassiska bildkritiken skall få samma upplägg som de andra dvs att det blir en grupp med tillhörande pool. Då får vi samma logik för att alla bildpooler. Vi kommer släppa det nästa vecka.

Som ni ser så har vi fokuserat en del på att Följa skall bi lättare att göra. Genom att Följa så är det lättare att följa de man gillar och har koll på deras nya bilder.
Jag tror personligen att poängsystemet kan göra att fler kommenter bilder och ökar aktiviteten på denna sida. Jag är också enig med Andreas att vi ska nog inte vara så rädd för skriva konstruktiva kommentarer på bilder, detta lär man sig mycket av, framförallt om man som jeg är nybörjare och önskar att förbättra sig som fotograf.
Instagram,facebook og 500px tänkar jag är mer sidor där man ger likes och förhoppningsvis brukar fotosidan som en konstruktiv lärings plattform.
Tråkigt att läsa sådana kommentarer som Stefans, men förståeligt. Medlemmar sedan 15 år byts ut mot folk som fotograferar dagens maträtt med mobilen i jakt på snabba bekräftelsepoäng när man vill tävla med Instagram om medlemmarna. Jag är ny här, men har stort nöje i att se på bilder som rör sig långt utanför mina egna idéer, föreställningar och kompetenser och jag tror att vi kan lära av varandra. Många fotografer är extremt kompetenta, och jag undrar varför inte Fotosidan bara kan få vara en motpart till det enkla och bekräftelsesökande, omedelbart belönande som finns på sociala media som Facebook och Instagram?

Jag måste bara fråga; Var det någon som någonsin funderade på att fråga medlemmarna vad man tyckte saknades eller behövdes för att öka aktiviteten eller var det ointressant?
Svar från David Elmfeldt 2017-03-26 21:10
Vi lyssnar hela tiden på vad medlemmarna önskar och det är i princip samma som från dag 1. "Vi vill ha mer kommentarer och aktivitet under bilder/i grupper etc". Och ofta i kombination med att man tycker att inflödet av bilder är för stort. Så det tänker vi jämnt på hur vi skall kunna lösa och över åren har det varit lika sätt och funktioner.
Fortfarande går det inte att redigera eller radera ett svar på en kommentar på en bild. Exempel.
: Kommentar: Snygg bild som gillas.
Råkar jag då skriva: Tack för din kammentör,så går det inte att redigera eller radera. Det är fullständigt omöjligt att klicka på redigera eller radera eftersom de båda förslagen inte kommer upp och därmed inte går att hitta.
Jag hoppas ni förstår nu när jag gett exempel, och rättar till det. Det borde väl vara ganska lätt att rätta till, med tanke på att allt annat går att ändra:) :)
Mvh Bengt. H .
Svar från David Elmfeldt 2017-03-26 21:07
Hej Bengt! Tackar! Vi har inte hunnit kika på detta men skall göra det omgående!
Kemal Sahacic 2017-03-27 14:33
Då kan du vara snäll och försöka att lösa samma problem hos mig. :o)

Mvh// Kemal
Hej!

Om ni på FS nu är i farten med att stuva om en del så här ett förslag. Gör om urvalsprocessen till Galleri FS!

Urvalet till Galleriet funkar inte bra nu enligt min mening och ställer ofta till irritation. För mig har det inträffat att ett flertal bilder som jag själv tycker är bland de allra bästa jag tagit refuserats medan, faktiskt, en bild som jag slängt in i bara farten och som inte tillhör mina bästa till min förvåning blivit antagna.

Systemet att låta en jury bestående av de som redan lyckats få en bild antagen rösta leder lätt till inavel i tänkesätt kring vad som är en ”bra” bild. Vissa kategorier av bilder tycks vara paria. Refusering motiveras – ofta efter månaders väntan på resultatet - med en urvattnad standardfras – likalydande för alla! – som uppmanar en att lägga ut bilden i en pool och söka kritik på den där. Det gäller även bilder som man har haft liggande i flera pooler som fått upp emot eller över 30 st fantastiska kommentarer av mycket tunga namn på FS. Obegripligt. Och ingen ”överklagande instans” finns. Det känns som att vill man idag få in en bild i Galleri FS måste man fota på ett visst sätt och bildbehandla den på ett viss sätt för att få anklang eller så måste man ta kontakt med kända kollegor på FS och be dom på in och rösta ja på bilden.

Förslag: Låt fotografen själv bestämma vilken/vilka av hens bilder som hen vill ha i ett FS Galleri. Begränsa det till 3-5 bilder per medlem (antalet kanske kopplat till typ av medlemskap). Låt fotografen sen själv bestämma när en bild ska bytas ut mot en ny bättre eller fräschare. Detta öppnar upp för ett bredare och djärvare sätt att se på nyskapande bildspråk än det som GalleriFS idag leder till.

Bästa hälsningar

Håkan Bergstrand
Aktivitetspoäng tycker jag är bra om det kan öka aktiviteten.
Kvaliteten på kommentarerna? har dom varit så väldigt bra tidigare?
Om aktivitetspoängen gör att man börjar kommentera så tror jag kvaliteten kommer på sikt, ibland skriver jag relativt utförliga kommentarer ibland inte lite beroende på humör.
Sten-Åke Sändh 2017-03-27 10:55
Jag har inte så stora förhoppningar. Det är sällan någon lyckats lösa kvalitativa problem med kvantitativa åtgärder. Kvantitativa grepp tar man ofta till när man vill kunna mäta något för då kan man få en möjlighet att tolka ett högre värde än et tidigare lägre som ett framsteg. Problemet är bara att man då ofta inte alls mäter det man egentligen avsåg att mäta. Av det skälet är jag tveksam till FS helt kvantitativa ansats.

Fler recensioner och fler kommentarer är det lösningen på att man tycker kritik och kommentarer är ointressanta? Kan det vara för att det som skrivs i dessa recensioner är så intetsägande på FS att man söker sig till andra ställen istället om man vill utvecklas som fotograf rent bildmässigt? FS bildrelaterade delar har nog snarare kvalitativa problem än kvantitativa när det kommer till recensioner och kommentarer.

Själv har jag i ett antal år föredragit 1X.com och böcker istället.
Svar från David Elmfeldt 2017-03-27 19:16
Sten-Åke kanske. Men jag tror att med tiden så tröttnar alla på det man hänger på just nu. Skulle säga 4-8 år tar det att tröttna så oavsett sajt så kommer äldre medlemmar att tycka att det förfallit. Böcker däremot är något helt annar.
Måns H 2017-03-27 19:53
4 - 8 år stämmer nog. På amerikanska "The seven year itch", ett begrepp i äktenskapspsykologin och titeln på en klassisk film med Marilyn Monroe. (Intetsägande svensk titel flickan ovanpå.)

Alltså, efter 7 år börjar man se sig om efter nåt intressantare.

Själv gillar jag Fotosidan inte minst p g a att alla uppträder med eget namn och att tonen är bra.
Svar från David Elmfeldt 2017-03-27 20:42
@Måns! Spännande! Måste läsa på lite :)
Sten-Åke Sändh 2017-04-04 22:49
David, folks fokus förändras över tid till och från, så det är ju inget konstigt att man inte hänger på Fotosidan jämt. Vissa andra aktiviteter är ju säsongsbundna såsom båtliv, sommarstugor, resor och inte minst för många som har barnstyrda aktiviteter såsom idrott och skolavslutningstider. Årets mörka tider borde ge FS mer trafik än under exv. våren och en ljusa delen av året.

Personligen har jag väl främst använt FS till att diskutera saker jag vill veta mer om och där har FS varit jättebra genom åren men jag ser nog en avtagande nytta av olika skäl. Dels är det lite teknikstiltje just nu och vi väntar väl på nästa paradigmskifte med ny teknik som verkligen är ny och gör påtaglig skillnad men det handlar även om diskussionsklimat. Jag tycker faktiskt det blivit lite lägre i tak och en mindre öppen och förutsättningslös diskussion än vi haft tidigare. Det har gjort FS mindre dynamiskt som forum än det en gång var. Detta är dock inget som bara gäller FS utan det har nog blivit mer grinigt på Internet generellt sett idag.

När det gäller bildmaterialet så tror jag inte på att det blir en vettigare och mer givande dialog om inte de som laddar upp bilder förser dessa med metadata som ger bilderna en verklig kontext. Det krävs en mycket större insats av fotograferna där än många gör idag om man ska kunna lyfta kvaliteten i den delen av FS. Annars får man bara enstaviga adjektiv till svar och det är bara så totalt andefattigt. Det är faktiskt er verkliga utmaning att inspirera alla att lyfta detta och det tror jag som sagt inte man når med kvantitativa metoder.

Idag är det inte lätt att ha en förutsättningslös associationsdriven diskussion någonstans, där man utgår från att försöka förstå vad andra menar innan man går i polemik. Sedan är det ju så att många diskussionsiter faktiskt skapar problem genom hur de är designade. Vi får ju länkar till de senaste inläggen via mail och det naturliga är ju att läsa därifrån men då halkar ju ofta folk in på ett bananskal i trådarna utan att alltid ha läst den föregående diskussionen. Det ställer till en hel del problem ofta.
Tack David .Nu funkar det med redigering radering, svar till kommentarerna
Mvh Bengt H.
Kollade på mina poäng och där står 7 st blogginlägg och 70 poäng. Borde det inte stå 105 poäng eftersom varje blogginlägg är värt 15 poäng och inte 10 enligt era tabeller?
/MA
Svar från David Elmfeldt 2017-03-28 21:22
Hej Mats! Tabellen är justerad vid ett par tillfällen sen start så totalen kan vara fel, men nu skall du få exakt enligt tabellen.
Hej David.
Jag har ändrat min bakgrund och profilbild på min profilsida i dag. Inte for att få poäng, men eftersom det behövde bytas. Det gamla passade inte korrekt i formatet. Sedan skulle jag vilja ha de 20 poäng. Jag undra att det ger poäng att ändra bakgrunden - och så hela 20 !!!
Hälsningar från Erik.
Hm. Logiken är byggd så att det är första gången man byter som man får poängen. Och bara då. Men det kanske borde ge poäng varje gång. Vi får fundera.
Erik Madsen 2017-03-28 22:16
Nej nej - jeg synes da ikke at det skal give poäng at bytte baggrundsbillede. Det var fordi der står: "Ny bakgrundsbild på profil" at jeg åbenbart tog fejl.
Mv.h Erik/DK.
Å jag tror att ha en funktion i bloggen som gör att man kan göra en bok av bloggen skulle uppskattas! Många har bloggat några år på Fotosidan och släkt och vänner till dom skulle säkert uppskatta ett samlat verk av bloggen i pappersform! :)
Den här funktionen finns på ett antal bloggar utanför Fotosidan!
/B
Svar från David Elmfeldt 2017-03-30 10:42
Visa mig ett exempel. Det som jag tror kan krångla till det är att bilderna i inläggen är för lågupplösta för print men det skulle vara kul se hur man löst det.
Ja, det blir säkert bra! Men när ni nu håller på att ändrar och bygger om kanske ni kan uppdatera befintliga sidor? Här"http://www.fotosidan.se/magasin/index.htm" står fortfarande utgivningsplanen för 2016! Kanske dags att lägga in för 2017...? Bara en tanke.
/Claes S.
Svar från David Elmfeldt 2017-03-30 14:18
Hej! Tyckte väl att jag redan ändrat det där för länge sen, och det hade jag men däremot var rubriken fel (..2016..). Alltid är det något :)

Nu är rubriken neutral så jag slipper hålla reda på den också.