Fredriks fotoblogg

Denna blogg handlar om mitt fotande (främst gatufoto) men också om funderingar kring foto i allmänhet. Jag skriver dessutom om fotoevents som jag lyckas ta mig till.

Gatufoto i Småland

Om somrarna brukar jag hälsa på min mor som bor i Kalmar. Så även detta år. Givetvis så följde kameran med i hopp om att få gatufota lite utöver alla foton jag tog av min mamma och diverse släktingar. Och av mors katt förstås! De fyra första dagarna hyrde vi en bil och vi besökte de större orterna Oskarshamn och Västervik. Öland med Borgholm är alltid med på schemat förstås (inga ok gatufoton därifrån tyvärr). Med hyrbilden återlämnad så vandrade jag in till de centrala delarna av Kalmar ett par gånger. Visst blev det lite gatufoto men det är helt uppenbart att det är en större utmaning att hitta nåt intressant ögonblick i nämnda städer jämfört med mitt kära London. Men, ger man sig tid så går det nog att få till det. 

Här följer några av mina alster från min senaste vistelse i Småland! Inga direkta höjdare men många hundar blev det...

Puffbilden är från Kalmar och alla bilder är tagna med en digital Leica M och en 35 mm Summicron ASPH för de som är intresserade av sånt! Har använt mig av filmsimuleringen Fujifilm Sensia 200 från RNI.

Kalmar

Kalmar

Kalmar

Kalmar

Kalmar

Kalmar

Kalmar

Kalmar

Kalmar

Västervik

Västervik

Västervik

Oskarshamn

Kalmar

Mörbylånga

Ha en fortsatt bra fotosommar!

/Fredrik

Postat 2023-07-31 12:08 | Läst 539 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera