En fotograferande sjömans ord och bilder.

Aggressiv P (Svensson är en dum jävel II)

Min bil är den mörkröda Buicken. Utanför bild 25 m till höger står en vit Audi, bredvid kameran en röd Toyota. I övrigt är hela parkeringen tom, ca 15 - 20 lediga platser.

Vad gör då fårskallen som kommer i den röda Volvon? Självklart parkerar så nära min bil som möjligt, klämmer upp dörren och steppar sidledes därifrån. Att gå normalt finns det inte plats till. Jag såg hela manövern, men stod så till att jag inte kunde avvärja attacken. Den klarade sig faktiskt den här gången, konstigt nog, annars hade det absolut blivit polisanmälan för skadegörelse. Jag är rädd om min bil och vill absolut inte ha några parkeringsskador på en sällsynt bil i mycket fint skick.

Men varför, varför beter sig folk så fullkomligt idiotsiskt? Det här inte enda gången det har hänt, det är märkligt nog väldigt vanligt att parkera nära på detta vis fast hela parkeringen i övrigt är tom.

En annan vanlig variant är att jag och arbetskamraten parkerar med en tom ruta mellan för att ha plats att lyfta ur och i grejor. Hela parkeringen i övrigt tom. Då parkerar självklart Svensson  mellan oss och kravlar sig ut. Fårskalle!

Ett litet tips förresten: Parkera aldrig bredvid bilar med bilbarnstol om du är rädd om din bil. Smäller inte en ungen upp dörren så gör föräldern det!

Inlagt 2011-07-10 13:48 | Läst 2722 ggr. | Permalink

"Jadu Erik där står vetanskapen frågandes =O) Jag har funderat på det många gånger med. Är ägare av en Mercury Cougar-70 och jag har testat allt som går och likt förbenat så har man en som parkerat så man inte kommer in i sin egen bil. Kan vara så att dom som inte äger en cool bil vill vara coola och parka brevid ? Jag tror att denna fråga kan ältas i oändlighet. Ha en bra sommar / Tommy"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jadu Erik där står vetanskapen frågandes =O)

Jag har funderat på det många gånger med.
Är ägare av en Mercury Cougar-70 och jag har testat allt som går och likt förbenat så har man en som parkerat så man inte kommer in i sin egen bil.

Kan vara så att dom som inte äger en cool bil vill vara coola och parka brevid ?

Jag tror att denna fråga kan ältas i oändlighet.

Ha en bra sommar / Tommy
När vi ändå är inne på p-eländet; kan man inte fickparkera ska man inte köra bil i stan. Finns det två parkeringsfickor utmed trottoaren mellan två andra bilar kan man ge sig attan på att någon tar upp båda platserna och lämnar två meter framåt och bakåt. Grrr...!
Fler med samma erfarenhet tydligen. Jag är inte förvånad.

Vad gör man åt det?
Fotograferar som bevis om man hittar skador?
Flyttar fårskallens bil med gaffeltruck?

Tyvärr tror jag inte att man kan polisanmäla någon för aggressiv parkering.
Jag har kört välskötta USA-bilar i 25 år och kan instämma till 100%. Ett par gånger har jag fått STORA skador som kostat mig mycket tid och jobba att åtgärda. Trots att jag parkerar så att ingen skall behöva ställa sin bil nära min. OM jag skulle sett den person som skadat min bil (bucklor, repor, knäckta lister etc), ja då hade det säkert slutat i en polisanmälan mot mig...