En fotograferande sjömans ord och bilder.

Ett förbjudet foto

I ryska hamnar brukar råda totalt fotoförbud. Det gör det nog i andra hamnar också, men där tar man inte så hårt på sånt.
Självklart kunde inte jag låta bli att fotografera när vi lastade i Kaliningrad. Nästan ingen annan hamn bjuder på så många fina motiv. Härliga gamla lagerbyggnader av tegel, gamla båtar, hamnkranar av nitat stål... Men man tar ju inte med dyraste kameran ut på däck. Den kan ju bli beslagtagen av någon nitisk vakt. Eller en vakt som tycker sig behöva en fin kamera.

Vakterna i hamnen är ofta kvinnliga. Några verkar vara mycket vackra och brukar se glada och trevliga ut. Jag tänkte nog några gånger att försöka prata lite engelska med dem, men tyvärr brukar de alltid gå i sällskap med någon som ser riktigt bister och elak ut.

En enda gång vågade jag mig på att sikta på en vakt med kameran.

Inlagt 2013-08-15 12:56 | Läst 4001 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Känner igen det där med fotoförbud. Det var det i Murmansk vid nuclear port också. Men ingen brydde sig om att vakta och ingen sa något fast jag hade stora kameran och även telet på.
men lite kul och spännande är det att testa några bilder, sämmre gick det vid Tibet/nepal-gränsen. Den bistra civiklädda vakten tvingade mig att rensa minneskortet, fast jag fick behålla kameran.
Kul med din bild.
Svar från Mashavet 2013-08-15 14:33
Murmansk låter spännande. Där skulle jag gärna gå runt med kameran.
Margareta Cortés 2013-08-15 16:17
Nja, du skulle nog inte få GÅ runt med kameran. Det var en enorm koll av oss passagerare innan vi fick gå ombord på Isbrytaren Yamal som skulle ta oss till Nordpolen. Passkontroll och slussar hit och dit. Jag stod högt uppe på däck då jag fotade så det var nog därför ingen reagerade av vakterna där nere på kajen.
Schysst hundkoja han har att värma sig i..........
Svar från Mashavet 2013-08-15 18:00
Alltid något... Men de kanske hade en bättre lokal längre bort. Vakterna försvann ofta bakom ett hörn och var osynliga ganska länge.
Tur inte han sikta på dig! Hälsn,LO