Motgångar

och hårda vindar. Någon klok människa ska ha sagt

"Det är nyttigt att vistas i motgångens friska luft"

Ja, det ligger kanske något i det, betänk att man hade ständig medvind i livet, hur skulle det vara.

För är det inte så att just motgångarna utvecklar oss och gör oss till dem vi är. Men det kan ju vara så att man inte kan hantera motgångar och ta lärdom av dem, motgången kanske föder hat och bitterhet, kanske känner man sig orättvist behandlad.

Jag är själv inne i en förändringens tid, mitt liv håller på att ta en annan vändning, och det känns som det kommer att leda till något positivt. Jag har haft tid att tänka och reflektera över min situation och det gäller främst mitt arbete. Ska även få professionell hjälp såsom samtal och det ser jag framemot, för det känns som jag behöver ventilera en hel del.

Det jag lider av kallas även för kultursjukdom och sådana får man främst för att man under längre perioder utsätter sig för mer än man borde, pressar sig själv till det yttersta och tid för återhämtning existerar inte på schemat. Vi glömmer tom bort att andas på rätt sätt. Gör man sen dessutom något som man inte riktigt vill eller känner att man inte har inflytande, gör det inte saken bättre. Sätter jag inte själv gränser så får kroppen göra det, kroppen är klokare än förståndet.

Någon sa en gång att vi har samma tempo året runt och egentligen är inte människan skapad till det. Våren och sommaren ska vara vår aktiva tid då vi har ljuset och värmen, vintern ska vara lugnare en slags vila eller som vissa djur gör, de går i ide. Vi gör nästan tvärtom.

 

Det var lite Hörviktankar i midnattstimmen.

 

 

Pia-Kristina Olofsson

Skapa en profillänk

Inlagt 2011-02-16 00:04 | Läst 3989 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det finns ingenting viktigare än att veta vad man vill. Med sitt liv, med sitt arbete, med sin dag. Sedan ska man göra det man vill. Och går det inte för tillfället, så ska man ändå säga till sig själv: "Det är min avsikt att kunna göra det som jag vill!" Tar man ut kursen så kommer man dit, även om det kan vara små steg. Många små steg läggs till varandra.

Det största hindren uppreser sig vanligen när man försöker låtsas som om man ville något annat än det man vill, eller när man säger: "Det går inte, jag får inte, det är inte för mig ... " etc. Det sämsta man kan göra är att förneka det man egentligen vill eller att säga att det inte är för mig.

Skrivningen utmynnar i en väldigt fin bild, måsarna blir som en frihetssymbol som kommenterar texten.
Svar från Pia-kristina 2011-02-16 22:17
Tack för dina ord Ernst!