Tänk om barnen fick bestämma

då skulle det inte finnas krig på vår jord. Det skulle inte finnas hat och förakt. Det skulle inte finnas fördomar mot olikheter. Det skulle inte spela någon roll hur vi ser ut eller vilken religiös åskådning vi har.

Jag tittade in här på FS och klickade på mest lästa och kommenterade bloggar den senaste veckan och jag känner en kyla som gör mig lite rädd.

"Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv."

Astrid Lindgren

Inlagt 2012-08-09 23:15 | Läst 2187 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Skojar du? Barn är tyvärr kapablar att hata betydligt mer och med irrationellare grund än vuxna. Om barn skulle få bestämma så skulle världen gå under väldigt snabbt i totalt krig.
Barn är naturligtvis bara fredliga om man lär dem att vara det, precis som alla andra tänkande varelser. Men med tanke på hur barn behandlar varandra i skolan så kan jag inte köpa ditt resonemang.

Fin bild annars:-)
Svar från Pia-kristina 2012-08-13 21:37
Tack Martin! Du verkar vara expert på det mesta!
Jag kan inte heller hålla med dig. Varför finns mobbing i skolan? Krav från vuxna? Nej, snarare tror jag på en inneboende självhävdelse som inte alltid utmynnar i något gott. En god vuxen kan undertrycka denna, ett barn mer sällan. Men i den bästa av världar vore det som du säger. För att det krävs kärlek för att skapa en sådan vuxen betyder tyvärr inte att ett barn som får sådan kärlek med automatik blr denna typ av människa. Ett barn som aldrig får kärlek blir det oftast. Men även jag gillar din bild.
Ha det gott! / Pelle
Svar från Pia-kristina 2012-08-13 21:38
Tack för dina synpunkter!