that is the question, or actually not... en södagsknäppares bilder och tankar härifrån och därifrån.

Riisitunturi Posio

I dag är det tyvärr sista vandringsdagen på den här höstledigheten och i morgon svänger vi framhjulen mot sydkusten. Vi avslutade i dag med en ca 10 km runda runt Riisitunturi i Posio, södra Lappland.

Riisitunturi är väl mest känt för sina ”pinade” granar, men kärren lär ha varit största orsaken varför det blev en nationalpark.

En av de tusentals gamla granarna.

Sista kaffepausen i skogen.

Och till sist en bild ut genom hotellfönstret. En liten slalombacke med en ordagrant ”röd” pist, betydligt rödare i verkligheten än på telefonbilden. Ett sångsvanepar landade på sjön för en stund sedan. Renar har vi sett betande i backen alla dagar.

Alla bilder med iPhone.

Inlagt 2021-09-16 18:49 | Läst 682 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Landskap som på andra bilden är nog det finaste jag vet. Vi har varit i norra Finland många gånger. Lilla björnleden, Riisitunturit, Syöte m.m.
Sten
Svar från sodeto 2021-09-25 18:16
Tack för det. Så här ser största delen av vårt Lapplan ut.

Tommy S.
Härliga bilder från ett fantastiskt landskap i höstskrud. Gillar tvåan lite extra. Oj, man kan ha en Bialetti på stormköket, det har jag inte tänkt på!

Hälsningar, Bjarne
Svar från sodeto 2021-09-25 18:21
Tack! Kaffe skall göras med stil oberoende var man är😉. Mutterpannan passar inte direkt på Trangian. Jag jobbar på ett metallföretag som bl.a laserskärning, så jag fick en ”adapterring” tillverkad. Så nu får man ordentligt kaffe också i skogen bara man ids släpa på allt…

Tommy S.