that is the question, or actually not... en södagsknäppares bilder och tankar härifrån och därifrån.

Pikku Karitunturi

Vi hade sparat en vecka semester till en höstresa norrut. Tog biltåget från Helsingfors på fredagkväll och vaknade i Kemijärvi på lördag morgon. I dag blev det en ca 15 km tur upp till Karitunturi i Posio. Det finns två av dem pikku (lilla) och iso (stora), den här bilden är från pikku Karitunturi. Vädret var fantastiskt ända tills de sista kilometrarna före hotellet, då kom regnet.

 

Här är det frun i huset som studerar kartan på telefon. Bilden är tagen med iLuren. Förutom den står en Olympus OM-D E-1 MKII för det digitala och en Noblex 135 sport för den analoga sidan. Återkommer eventuellt med det efter resan.

Inlagt 2021-09-12 19:30 | Läst 710 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Man börjar längta till Finland nu. Vi har ju varit i Riisitunturi men missat dom där bergen. Vi var på väg hem och det var det som gjorde att vi missade. Knappt om tid. Ser ut att vara riktigt fin skog.
Sten
Svar från sodeto 2021-09-13 06:18
Tack. Det här är ca 10 km från Riisitunturi nationalparks västra gräns. Leden fortsätter rakt genom parken. På onsdag blir det troligen ett besök på Riisitunturi, nu väntas ett par dagar sämre väder.

Tommy S.